39-erių veteranas vis dar be įvarčio šiame Europos futbolo čempionate ir mače su slovėnais dažnai atsidurdavo dėmesio centre demonstruodamas savo nusivylimą po netikslių smūgių bei neišnaudotų progų.

Vienoje Frankfurto stadiono pusėje Portugalijos rinktinės sirgaliai jį šlovino ir skandavo jo vardą ir tuomet, kai pratęsimo metu 105-ą min. nerealizavo 11 metrų baudinio – jo smūgį atrėmė vartininkas Janas Oblakas.

Kitoje stadiono pusėje Slovėnijos sirgaliai neslėpė piktdžiugos po nesėkmingų C. Ronaldo epizodų.

Net 20 kartų šiame čempionate puolėjas kamuolį smūgiavo į vartų plotą – daugiausiai iš visų Euro 2024 žaidėjų – jis vis dar be įvarčio šiame čempionate. Maža to, didžiuosiuose turnyruoe C. Ronaldo nerealizavo trijų 11 baudinių iš 9 bandymų.

„Visi žinome, Cristiano yra daugiausiai dirbantis žaidėjas“, – komandos draugą guodė tris baudinius lemiamu metu atrėmęs Portugalijos rinktinės vartų sargas Diogo Costa.

„Suprantu, koks jis nusivylęs, nes tam skiria visą savo laiką. Malonu ir garbė būti toje pačioje komandoje su juo.

Mes esame šeima, aš tikrai taip galvoju. Aš sutelkiu dėmesį į tai, kad geriausiai išnaudočiau visas galimybes rungtynėse ir norėjau padėti komandai. Tai yra svarbiausias dalykas. Tai turbūt geriausios rungtynės mano gyvenime“, – teigė D. Costa.

Po nerealizuoto C. Ronaldo baudinio šis braukė ašaras, kurias išvydo Frankfurto stadiono publika bei milijonai per TV ekranus.

Jis pirmasis stojo prie kamuolio baudinių serijos metu ir po tikslaus smūgio nebuvo jokio šventimo ar emocingesnės reakcijos: puolėjas linktelėjo portugalų sirgaliams taip atsiprašydamas už nerealizuotą baudinį dvikovos metu.

„Net ir stipriausi žmonės turi savo (blogų) dienų. Atsidūriau dugne, kai komandai manęs labiausiai reikėjo“, – po dvikovos apie nerealizuotą baudinį kalbėjo C. Ronaldo.

„Iš pradžių liūdesys ir galiausiai džiaugsmas pabaigoje. Štai kas yra futbolas. Akimirkos, neįtikėtinos akimirkos. Jaučiuosi kartu liūdnas ir laimingas vienu metu. Tačiau svarbu tuo mėgautis. Komanda atliko nepaprastą darbą. Kovojome iki galo ir manau, kad nusipelnėme pergalės, nes turėjome daugiau patirties.

Komanda nusipelnė sveikinimų, ypač mūsų vartininkas, kuris tris smūgius sulaikė per baudinių seriją“, – teigė C. Ronaldo.

Dabar Portugalija ketvirtfinalyje liepos 5 d. (22 val.) susikaus su Prancūzija, kuri ketvirtfinalyje 1:0 palaužė belgus.