Rungtynių eigą nuo 22 val. sekti gyvai galėsite portale Delfi.

Prancūzijos futbolo rinktinė paskutinius 10 metų yra laikoma viena galingiausių komandų visame pasaulyje. Tačiau prancūzų futbolas Vokietijoje nekelia susižavėjimo: 2018 m. pasaulio čempionai D grupėje su 5 taškais liko antri, aštuntfinalyje 1:0 nugalėjo Belgiją, o ketvirtfinalyje Portugaliją patiesė baudinių serijoje.

„Mes visada kalbėjome apie tai, kad čia komandinis žaidimas, kuris reikalauja kiekvieno žaidėjo indėlio. Taip buvo visuose paskutiniuose mūsų žaistuose turnyruose, taip pat yra ir šiame.

Aišku, galima sakyti, jog šiais metais susiduriame su šiek tiek daugiau problemų, tačiau mes jau prasibrovėme į šio itin svarbaus čempionato pusfinalį. Mes žaidėme prieš stiprias rinktines, tad mūsų komandos dvasia buvo itin svarbi ir gerokai reikšmingesnė, nei kažkokios asmeninės ambicijos“, – teigė PSG klubo lyderis.

Šiose pirmenybėse kol kas pasigęsta vieno geriausių futbolininkų pasaulyje Kyliano Mbappe ir įprastai rinktinėje spindinčio Antoine’o Griezmanno indėlio. Į Madrido „Real“ šią vasarą perėjęs puolėjas kol kas mušė vieną įvartį, kai realizavo 11 m baudinį prieš Lenkiją. A. Griezmannas šiame čempionate statistiškai pasižymėjo tik geltona kortele.

Kylianas Mbappe ir Antoine'as Griezmannas

„Jų kojos, jų kūnai tikrai galėtų būti šviežesni. Poilsio jiems trūksta, tačiau bet kuriuo atveju jie yra mūsų lyderiai ir mes šimtu procentų juos palaikome ir stojame už jų. Jie yra žaidėjai, kurie rungtynių eigą gali pakeisti bet kurią akimirką. Todėl, jei norime keliauti į finalą, mums jų reikės iki pat pabaigos“, – pasitikėjimo savo lyderiais nepraranda A. Rabiot.

Ketvirtfinalį prieš Portugaliją 29-erių saugas turėjo praleisti dėl prieš tai rungtynėse surinktų dviejų geltonų kortelių. Rungtynės keliavo į baudinių seriją, kurioje prancūzai triumfavo 5:3, tačiau A. Rabiot pripažino, kad tokioje daugiau atsidurti nenorėtų.

„Anksčiau nežinojau, koks jausmas yra sėdėti tribūnose tokios svarbos 11 m baudinių serijos metu, tačiau sužinojau ir tai man sukėlė didžiulį stresą. Nerimavau ir mano kojas sėdint traukė mėšlungis, nors man taip net aikštėje niekada nebūna. Futbolininkas niekada nenori būti tokioje pozicijoje, kur negali padėti savo komandai, bet kai laimėjome – jaučiausi euforijoje.

Prancūzijos rinktinės triumfas

Tiesa, aš savo komanda visiškai pasitikėjau ir visos gėlės už šaltakraujiškumą ir tikslumą atitenka jiems. Labai džiaugiuosi, kad nugalėjome ir dabar, pusfinalyje, galėsiu vėl žaisti šioje didžiulėje scenoje“, – atviravo prancūzas.

A. Rabiot nepagailėjo pagyrų ir Ispanijos rinktinei:

„Manau, kad Ispanija iki šiol demonstravo geriausią futbolą visame turnyre. Jie puikiai valdo kamuolį aikštės viduryje, turi nuostabius puolėjus abiejuose kraštuose, kurie moka kurti pavojingas progas iš nieko bei gali patys mušti įvarčius.

Tai komanda, kuri turi viską, tačiau silpnybių turi net geriausi. Mes turime juos nustebinti ir neleisti jiems žaisti savo žaidimo. Man atrodo, kad visi Ispanijos varžovai iki šiol leido jiems atrasti savo ritmą. Mes žinome, ką darysime, kaip turėsime žaisti ir visiškai pasitikime savimi.

Tiesa, komandos dažnai pakeičia savo žaidimo stilių būtent prieš Prancūziją, prisiima kitokį vaidmenį siekiant pergalės. Mes to nepamirštame ir tikimės nuostabaus grožio pusfinalio antradienį.“

Šio pusfinalio nugalėtojai finale susidurs su Anglijos arba Nyderlandų rinktinėmis, kurios susikaus trečiadienį, 22 val.