Pirmojo mačo pradžia – 19 val., antrojo – 22 val. Delfi kviečia iš arčiau susipažinti su laukiančiomis akistatomis.

Anglija – Slovakija

Kelias sugrįžti futbolui namo šiais metais atrodo dar sykį labai palankus – Anglija savo atkrintamųjų medžio pusėje išvengė pagrindinių čempionato favoritų.

Tiesa, dar reikia tą kelią nueiti pusiaukelėje neprisnūdus, ko buvo sunku išvengti stebint slogų rinktinės pasirodymą grupių etape, kuriame „Trys Liūtai“ iškovojo vos vieną pergalę.

Grupę baigus nulinėmis lygiosiomis su Slovėnija, dabar Anglijos kelyje atsidūrė Slovakija, taip pat galinti anglams užverti kelius prie savų vartų su pajėgiais gynybos ramsčiais Milanu Škriniaru ir Davidu Hancko priešakyje.

Pakartojusių savo geriausią pasiekimą Europos čempionato istorijoje, slovakų likimas aštuntfinalyje priklausys nuo atakuojančių futbolininkų indėlio, mat kol kas varžovams sunkiai sekėsi pramušti gynyboje po įmušto įvarčio užsidarančią Anglijos rinktinę.

Ispanija – Sakartvelas

Labiausiai įtikinanti čempionato komanda prieš neutralių sirgalių favoritu tapusį Sakartvelą – ketvirtasis Euro 2024 aštuntfinalis žada atvirą kovą su daug galimybių puolėjams.

Ant menčių portugalus paguldę kartvelai prieš pirmenybes gal ir tikėjosi būti kitame etape, tačiau ne tokiu įspūdingu stiliumi. Puolimo talentų vedama rinktinė grupių etape pademonstravo drąsų ir akiai patrauklų futbolą.

Savo ruožtu ispanai žaidžia be užsikirtimų – savo grupėje iškovojo visus devynis taškus ir kol kas yra vienintelė čempionato ekipa, dar nepraleidusi nė vieno įvarčio.

Nors ši pora turi aiškų favoritą, kartvelams ūpo pralaimėjimas neturėtų numušti. Jie jau sužaidė savo šaliai istorinį čempionatą ir paliko ryškų įspaudą Vokietijos futbolo šventėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją