Saudo Arabijos klube rungtyniaujantis 26-erių M. Demiralis puikiu pasirodymu nukalė turkams bilietą į ketvirtfinalį, kuriame jie susitiks su Nyderlandų futbolininkais. Pastarieji antradienį 3:0 nušlavė Rumunijos komandą.

Nepaisant puikaus vakaro, įmanoma, jog gynėjas prisidarė sau nemalonumų, kai antrą savo įvartį atšventė atlikdamas „vilko saliutą“ – tai gestas, kuris asocijuojamas su kraštutinių dešiniųjų ekstremistų grupe „Pilki vilkai“. Ši grupė siejama su Turkijos valdančiosios koalicijos partija „Nacionalinis judėjimas“.

„Vilko saliutas“

Pats M. Demiralis teigė, kad parodyti gestą, kuris uždraustas Austrijoje bei Prancūzijoje, jis buvo iš anksto suplanavęs tuo atveju, jei muštų įvartį.

„Aš jau prieš tai svarsčiau, kaip atšvęsčiau, jei įmuščiau įvartį. Padariau tai, ką ir žadėjau, – BBC citavo „Al-Ahli“ futbolininką. – Aš labai didžiuojuosi tuo, kad esu turkas, todėl po įvarčio giliai pajutau, kad norėjau taip atšvęsti. Džiaugiuosi, kad taip padariau.“

Po rungtynių, Turkijos rinktinės gynėjas įsikėlė kontroversiško momento nuotrauką į socialinį tinklą „X“, o prie jos pridėjo žinutę „Koks laimingas yra tas, kuris gali save vadinti turku!“.

UEFA šiame čempionate skiria ypatingą dėmesį žmogaus teisėms ir pradėjo tyrimą ties straipsniu 31(4), kuris susijęs su M. Demiralio „įtariamu netinkamu elgesiu“. Jei būtų pripažintas kaltu, jam gali tekti susimokėti piniginę baudą ar net praleisti rungtynes.

Tuo pačiu metu UEFA vykdo tyrimą ir dėl Jude’o Bellinghamo gesto rungtynėse prieš Slovakiją, kurias anglai pratęsime laimėjo 2:1. Madrido „Real“ saugas, po įspūdingo įvarčio per galvą, atsisuko į slovakų atsarginį suolelį ir gestikuliavo, kaip ima sau už tarpkojo.

Jude'o Bellinghamo gestas