Kraupus epizodas įvyko Vengrijos ir Škotijos mačo metu, kuomet B. Varga susidurė su škotų rinktinės vartininku Angusu Gunnu ir sukniubo ant žemės.

Kiek vėliau pranešta, kad futbolininko būklė stabilizavosi ir pavojaus gyvybei nebėra.

Kritikos strėlių medikams negailėjo Vengrijos rinktinės kapitonas Dominikas Szoboszlai, kuriam buvo šokas, kaip pasyviai yra reaguojama į situaciją.

Po tragiško epizodo, ašarų paslėpti negalėjęs kapitonas pats padėjo atgabenti neštuvus, taip rodydamas pavyzdį, jog situacija reikalauja operatyvumo.

„Tai buvo labai blogai. Aš nežinau koks yra medicininis protokolas, bet mūsų gydytojai pasakė, jog jiems reikia labai greitos pagalbos. Manau, tokiais nelaimės atvejais medikai turėtų nepaisyti protokolų ir skubėti padėti“, – kritikavo kapitonas, – Manau, protokolas turi keistis. Jeigu medikai pamato, jog rungtynėse įvyko labai stiprus susidūrimas, tuomet jie turi bėgti ir nesvarbu, kad teisėjas jam neleido. Gyvybė yra svarbiau ir tai turi būti paaiškinta. Tokiuose momentuose viską gali lemti sekundės.“

Vis tik UEFA tokius kaltinimus atmetė ir pareiškė, kad viskas buvo atlikta pagal protokolą.

„Komandos gydytojas atskubėjo prie futbolininko greičiau nei per 15 sekundžių, netrukus prie jo prisijungė antrasis stadiono daktaras, įvertinęs traumos sudėtingumą ir suteikęs reikiamą pagalbą, kokios reikalauja įprastos medicininės procedūros.

Kvalifikuota medikų komanda laukia šalia aikštės, kaip tą numato protokolas ir su neštuvais pasirodė iš karto, kai to buvo paprašyta.

Medikų bendradarbiavimas buvo profesionalus ir atliktas, kaip to yra reikalaujama“, – teigiama UEFA pranešime.

Vengrijos futbolo federacija pranešė, jog rinktinės puolėjas patyrė keletą veido lūžių bei smegenų sukrėtimą.

„Jam bus atlikta operacija, svarbiausia, jog būklė stabili. B. Vargai lūžo skruostikaulis ir akiduobė. Akivaizdu, jog jo turnyras yra baigtas“, – po rungtynių sakė rinktinės strategas Marco Rossi.

Treneris pridūrė, ką jam sakė rinktinės futbolininkai.

„Žaidėjai man pranešė, jog B. Varga atrodo netekęs sąmonės, dėl to kilo labai didelis nerimas. Iš to streso mes pradėjome skubinti medicininį personalą, kuris šiek tiek pavėlavo sureaguoti į šią situaciją“, – komentavo specialistas iš Italijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją