Ispanai paskutinėmis pratęsimo akimirkomis pelnė įvartį ir vokiečius įveikė 2:1, o portugalai prieš prancūzus krito tik po baudinių serijos.

„Sunku sulaikyti ašaras. Mano žaidėjai nenusipelnė pralaimėti. Skauda ir prireiks laiko, kol tai praeis“, – po nesėkmės sakė turnyro šeimininkų treneris Julianas Nagelsmannas.

Vokiečiai atsiliko nuo 51-osios minutės, kai pasižymėjo Dani Olmo. Artėjant mačui prie pabaigos rezultatą išlygino Florianas Wirtzas.

„Buvome geresnė komanda nuo 60-osios minutės. Turėjome daug gerų šansų. Išskyrus penkias minutes antrojo pratęsimo pradžioje, mes buvome vienintelė komanda, kuri norėjo laimėti“, – pridėjo strategas.

Pratęsimo pradžioje baudos aikštelėje kamuolys atsitrenkė į Marco Cucurellos ranką, bet teisėjas nusprendė neskirti 11 m baudinio į Ispanijos vartus. Vis tik J. Nagelsmannas nenorėjo ilgai diskutuoti apie šį epizodą ir pripažino, kad pralaimėjo ne dėl to.

Julianas Nagelsmannas (kairėje), Joshua Kimmichas

Savo ruožtu portugalų gretose – nežinomybė dėl dviejų legendų. Nesėkmė prieš Prancūziją galėjo tapti paskutiniais mačais nacionalinėje komandoje 39-erių Cristiano Ronaldo ir 41-erių Pepe.

Abu jie buvo nuolatiniai portugalų pagrindinės sudėties žaidėjais čempionate, o baudinių serijoje realizavo savo smūgius. Po mačo C. Ronaldo ramino vyresnį kolegą, kuris puolė į ašaras.

„Tai susierzinimo ašaros. Pepe yra pavyzdys Portugalijos futbole. Tai, ką jis nuveikė šį vakarą ir viso čempionato metu bus atsimenama daugybės kartų“, – teigė portugalų treneris Roberto Martinezas.

Jis negalėjo atsakyti, ar abi legendos dar žais rinktinėje.

„Viskas dar per šviežia. Vis dar išgyvename pralaimėjimą, tad šiuo metu individualių sprendimų nėra“, – atsakė jis.

R. Martinezas sulaukė daug kritikos dėl to, kad nuolat aikštėje laikė C. Ronaldo, nors šis ir nesugebėjo tapti žaidėju, darančiu įtaką rungtynių tėkmei. Portugalas nepelnė nė vieno įvarčio, nors atliko 23 smūgius.

„C. Ronaldo treniruoja komandą, o ne R. Martinezas, kai matai, kokie žaidėjai lieka ant suolo“, – pastebėjo BBC analitikas Chrisas Suttonas.

„Sunkiai suvokiama, kodėl jis laiko C. Ronaldo aikštėje, kai jis nedaro jokios įtakos žaidimui“, – sutiko kitas apžvalgininkas Danny Murphy.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją