Stabiliausias rinktinės žaidėjas, rinkęs vidutiniškai po 12 taškų, atkovodavęs po 5 kamuolius ir atlikdavęs po 5 rezultatyvius perdavimus teigia, kad sidabro medalis yra didžiulė pergalė ir nesureikšmina savo žaidimo.

DELFI kalbant su M. Kalniečiu į pokalbį įsiterpė ir rinktinės treneris Darius Maskoliūnas. Jo manymu, mūsiškis buvo vertas geresnio įvertinimo.

„Mantas buvo vertas simbolinio penketo. Jei būtume laimėję finalą, jis turėjo būti viso turnyro naudingiausias žaidėjas. Jis parodė, kad gali būt ne tik įžaidėju, bet kad gali būti komandos lyderiu ir komandos lokomotyvu“, – neabejojo D. Maskoliūnas.

„Tą reikėtų žinoti ir Tony Parkeriui“, – treneriui čia pat antrina Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Tuo tarpu komandos kapitonas Robertas Javtokas, išgirdęs klausimą apie M. Kalniečio žaidimą, skuba pajuokauti, kad jis buvo ne tik rezultatyviausias, bet ir savanaudiškiausias rinktinės žaidėjas.

„Kapitono reikia klausyti“, – pritaria M. Kalnietis.

– Kaip vertinate faktą, kad nebuvote išrinktas į simbolinį penketą?, – DELFI paklausė M. Kalniečio.

– Ne aš sprendžiu tokius dalykus. Smagiau būtų buvę laimėti auksą. Yra kaip yra. Tai tikrai ne gyvenimo tragedija.

– Pačiam šis čempionatas buvo sėkmingiausias?

– Neblogas čempionatas, viskas gerai. Jaučiau didesnę atsakomybę, daugiau gavau žaisti, gerai sekėsi viskas.

– Kalbos, kad rinktinė neturi įžaidėjo motyvavo?

– Nežinau, stengiuosi nereaguoti į tas kalbas, stengiuosi daryt savo darbą. Metai iš metų tas yra. Iki kitos vasaros nurims kalbos, po to vėl prasidės. Aš tik dirbu savo darbą, koks esu toks, nepasikeisiu.

– Kokius jausmus kelia tas sidabro medalis dabar?

– Aš galvoju, kad viskas yra gerai. Po finalo buvo liūdesys kokias dešimt minučių. Pralaimėjome prancūzams, jie vakar (sekmadienį DELFI) buvo stipresni. Neturime ką pasakyti. Jie sužaidė turbūt geriausias rungtynes pirmenybėse. Gal taip ir geriau pralošti nei keliais taškais rungtynių pabaigoje.

– Dabar laukia poilsis?

– Taip, noriu kuo greičiau važiuoti namo, pailsėti. Jau savaitgalį išvykstu į Rusiją, į savo klubą.

M. Kuzminskas: už rinktinę žaisti niekada nepavargsi

Kitas rinktinės žaidėjas, Mindaugas Kuzminskas nesiryžo komentuoti savo žaidimo ir DELFI teigė, kad motyvacijos žaisti už rinktinę niekada netrūks. Ir skuba paprašyti, kad kalbėtume kuo trumpiau – žurnalistų dėmesys vargina ne ką mažiau nei darbas aikštelėje.

– Kaip vertinate čempionatą asmeniškai?, – paklausė DELFI.

– Nemėgstu savęs vertinti, tegu kiti vertina. Visada gali būti geriau, ypač šiame čempionate. Yra kaip yra.

– Galbūt sidabro medalis bus dar didesnė motyvacija ateityje siekti dar daugiau?

– Aš manau, kad motyvacijos žaisti už rinktinę niekada netrūks. Mano svajonė buvo išvis į ją patekti. Dabar dar laimėjome medalius, džiaugsmas dvigubas. Kai tiek žmonių pasitinka... apima euforija. Pirmą kartą man toks sutikimas. Vienareikšmiai - karjeros pergalė.

– Jau vyksite į klubą?

– Taip, šį savaitgalį jau išvykstu į (Malagos) „Unicaja“ klubą.

– Joanas Plaza pasveikino?

– Pasveikino. Vis susirašydavome žinutėmis.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (287)