Antrojo kėlinio pradžioje po Čekijos komandos vartininko Petro Čecho klaidos Theofanis Gekas tiksliu smūgiu atgaivino graikų viltis, tačiau tai buvo paskutinis įvartis susitikime.

Po pergalės Čekijos rinktinė toliau kovoja dėl patekimo į kitą etapą ir lemiamas rungtynes šeštadienį Vroclave žais su vienais iš turnyro šeimininkų lenkais.

Tačiau čekų džiaugsmą aptemdė saugo Tomašo Rosicky trauma. Achilo sausgyslę susižeidęs Londono „Arsenal“ klubo futbolininkas antrame kėlinyje aikštėje nepasirodė.

„T. Rosicky susižeidė Achilo sausgyslę. Traumos rimtumą sužinosime rytoj“, – po susitikimo žurnalistams sakė Čekijos rinktinės vyriausiasis treneris Michalas Bilekas.

„Tikimės, kad jis galės žaisti trečiose rungtynėse, nes mums jis labai svarbus. Jau šiandienos susitikimo antrame kėlinyje mums jo labai trūko, nes atakose Tomašas yra svarbiausias žaidėjas, galintis padidinti žaidimo tempą“, – apgailestavo strategas.

M. Bilekas gyrė savo auklėtinius už puikią mačo pradžią.

„Puikiai startavome ir mums pakako sėkmės pelnyti du įvarčius. Pirmame kėlinyje žaidėme labai gerai, kombinacijos buvo atliktos be priekaištų, buvome pavojingi ir tai patvirtino įvarčiai.

Antroji mačo dalis komplikavosi, nes T. Rosicky negalėjo žaisti ir mums prireikė laiko susigrąžinti savo žaidimą. Praleidome tikrai nevykusį įvartį, kuris Graikijai atgaivino viltis, tačiau nebeleidome jiems realizuoti kitų progų. Gynėmės gerai ir dabar džiaugiamės, kad išsaugojome viltis“, – čekų stratego žodžius cituoja espnfc.com.

Tuo metu vieną tašką savo sąskaitoje teturintiems graikams svajonė apie ketvirtfinalį virto miražu. Paskutinėse A grupės rungtynėse šeštadienį Varšuvoje Graikijos komandai teks kautis su Rusijos futbolininkais.

Graikų vienuolikės vyriausiasis treneris Fernando Santosas pažymėjo, kad viena iš nesėkmės priežasčių buvo pagrindinių gynėjų trūkumas. Sokratis Papastathopoulos pirmame mače su lenkais buvo pašalintas iš aikštės ir turėjo praleisti antradienio rungtynes, o Avraamas Papadopoulos patyrė traumą.

„Rungtynės mums prasidėjo labai blogai, nors žinojome, kad jie spaus nuo pirmų minučių. Nesugebėjome į tai atsakyti. Deja, vėliau buvo per sunku atsitiesti, visom pastangom siekėm lygiųjų, bet mums nepasisekė“, – konstatavo Graikijos rinktinės strategas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)