Olandui laimėti nesutrukdė net ir prastas startas. Iš pirmos pozicijos lenktynes pradėjęs M. Verstappenas jau pirmajame rate atsidūrė už „Mercedes“ pilotų – George'o Russello ir Lewiso Hamiltono vairuojamų bolidų.

Tiesa, dar blogiau lenktynių pradžia susiklostė pernai Melburne pergalę iškovojusiam „Ferrari“ pilotui Charlesui Leclercui. Jis iš lenktynių pasitraukė jau pirmajame rate, o po šio incidento trasoje pirmą kartą pasirodė saugos automobilis.


Iki septintojo rato pirmavęs „Mercedes“ G. Russellas po dar vieno lenktynių stabdymo prarado lyderio poziciją, o galiausiai apskritai pasitraukė iš kovos, nes jo automobilis užsiliepsnojo.

Atnaujinus lenktynes kurį laiką priekyje važiavo L. Hamiltonas, tačiau netrukus jį aplenkė M. Verstappenas. Pastarasis pirmoje vietoje išsilaikė iki pat finišo.

Tiesa, nepaisant gan užtikrintos „Red Bull“ piloto pergalės, lenktynių finišas pasižymėjo dramatiškais ir šiek tiek absurdiškais akcentais. Likus keliems ratams iki lenktynių pabaigos „Haas“ piloto Kevino Magnusseno bolidas trasoje pametė padangą ir antrą kartą buvo parodyta raudona vėliava.


Po lenktynių atnaujinimo susidūrė net šeši bolidai ir trečią kartą į viršų pakilo raudona vėliava. Galiausiai lenktynių organizatoriai nusprendė, kad pilotai turi finišuoti paskui saugos automobilį tokia rikiuote, kokia buvo prieš antrą raudoną vėliavą.


Tad paskui M. Verstappeną finišo liniją kirto L. Hamiltonas, o trečias finišavo „Aston Martin“ pilotas Fernando Alonso. Įdomu, kad lenktynių pabaigoje po susidūrimo su Carlosu Sainzu F. Alonso buvo iškritęs iš pirmojo dešimtuko, bet lenktynių organizatorių sprendimu visgi buvo sugrąžintas į trečią vietą.

41-erių metų veteranas trečią kartą iš eilės lenktynes baigė ant prizininkų pakylos.

Ketvirtą vietą užėmė „Aston Martin“ pilotas Lance'as Strollas, o penktas finišavo iš 20-osios pozicijos lenktynes pradėjęs Sergio Perezas. Šis „Red Bull“ pilotas taip pat tapo ir grečiausiai vieną ratą įveikusiu lenktynininku.


Po trijų etapų „Formulės 1“ čempionate pirmauja 69 taškus turintis M. Verstappenas, 54 taškai yra S. Perezo sąskaitoje, 45 surinko F. Alonso.


Ketvirtasis „Formulės 1“ etapas balandžio pabaigoje vyks Azerbaidžane.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)