Istorinę pirmą pergalę karjeroje iškovojo australas Oscaras Piastri iš „McLaren“, kurį likus porai ratų į priekį vadovų paliepimu praleido iš pirmos pozicijos startavęs, bet vėliau ją praradęs britas Lando Norrisas, kuris pirmą vietą kuriam laikui buvo suigrąžinęs tik dėl to, kad buvo anksčiau pakviestas pasikeisti padangų. Ilgai atsikalbinėjęs L. Norrisas galiausiai pakluso „McLaren“ nurodymams ir stipriai prilėtinęs greitį leido triumfuoti O. Piastri.

Panašiu metu kaip ir lyderių rokiruotė trasoje nutiko kitas svarbus įvykis – kovoje dėl trečios vietos čempiono titulą ginantis Maxas Verstappenas pabandė aplenkti Lewisą Hamiltoną iš „Mercedes“, tačiau šis užkirto tam kelią, trenkėsi į varžovo bolido šoną ir išsaugojo savo poziciją, o „Red Bull“ ekipos pilotas finišo liniją pasiekė tik penktas.

Ketvirta vieta atiteko Monako Kunigaikštystės atstovui Charlesui Leclercui iš „Ferrari“, o šeštas finišavo jo komandos kolega Carlosas Sainzas.

Čempionate su 265 taškais ir toliau pirmauja M. Verstappenas.

L. Norrisas su 189 taškais rikiuojasi antras, Ch. Leclercas su 162 taškais – trečias, o O. Piastri su 154 taškais – ketvirtas.

Kitos lenktynės numatytos po dviejų savaičių Belgijoje.