Laimėtojai

Mercedes“. Toliau tęsiasi sėkminga Vokietijos komandos atkarpa. Barselonoje trečią vietą užėmė ir pirmąjį sezono podiumą iškovojo septyniskart pasaulio čempionas Lewisas Hamiltonas, o Austrijoje antrą kartą F-1 karjeroje lenktynėse nugalėjo George’as Russellas.

Tai buvo pirmoji „sidabrinių strėlių“ pergalė po 33 lenktynių (arba 595 dienų) pertraukos. Tiesa, žvelgiant į lenktynių tempą, „Mercedes“ ekipai vis dar trūksta greičio kovoti dėl pergalių, todėl be Maxo Verstappeno bei Lando Norriso susidūrimo, G. Russellas būtų finišavęs trečias.

Nepaisant to, pastaruosiuose keliuose etapuose Vokietijos komanda dėjo didelį žingsnį į priekį, o tai leido „Mercedes“ pilotui atsidurti laiku ir vietoje bei pasinaudojus priekyje buvusių lyderių avarija iškovoti pergalę. Iš Austrijos „Mercedes“ išvyko kaip daugiausiai taškų iškovojusi ekipa (45). Ji tapo ketvirta komanda šį sezoną, nugalėjusi lenktynėse.

Žvelgiant į paskutines penkerias lenktynes, kai komanda į Imolos trasą atsivežė pirmus bolido atnaujinimus, „sidabrinės strėlės“ pagal iškovotus taškus nusileidžia tik „McLaren“ ekipai.

Po netikėtos pergalės komanda siekia išlaikyti pozityvią trajektoriją bei žada toliau intensyviai diegti bolido atnaujinimus, kad ekipos pilotai trasoje galėtų mesti didesnį iššūkį M. Verstappenui bei L. Norrisui ir kovoti dėl pergalių.

Haas“. Nors Ispanijos GP amerikiečių komanda kalnų nenuvertė (Nico Hulkenbergas užėmė vienuoliktą, o Kevinas Magnussenas – septynioliktą vietą), Austrijoje tai buvo penkta greičiausia komanda, puikiai pasinaudojusi greitesnių komandų pilotų klaidomis.