F-1 pulso rubrikoje pateikiami Vengrijos „Grand Prix“ etapo laimėtojai, pralaimėtojai bei įdomiausi faktai.

Laimėtojai

McLaren“. Po strategiškai nesusiklosčiusio Silverstono etapo „McLaren“ Vengrijoje atsitiesė su kaupu. Šeštadienį vykusioje kvalifikacijoje britų ekipos pilotai pirmą kartą nuo 2012 metų Brazilijos GP užėmė pirmas dvi startines pozicijas – Lando Norrisas pelnė trečią „pole“ poziciją savo karjeroje, o Oscaras Piastri liko antras, atsilikęs nuo komandos draugo tik 0,022 sekundės. Tai buvo 63-as kartas komandos istorijoje, kai abu pilotai kvalifikavosi pirmoje eilėje.

Sekmadienio lenktynės „McLaren“ taip pat klostėsi puikiai. Lenktynių starte O. Piastri sugebėjo pakilti į pirmą vietą, kai L. Norrisas nukrito į trečią, M. Verstappenui įsiterpus tarp dviejų oranžinių bolidų. Vis dėlto, kadangi olandas tai padarė išvažiavęs už trasos ribų, ketvirtame rate jis buvo priverstas L. Norrisui užleisti antrą poziciją.

Į priekį įsiveržę abu „McLaren“ lenktynininkai ilgainiui vis labiau bėgo į priekį nuo persekiotojų. Žvelgiant į lenktynių tempą, oranžiniai bolidai buvo patys greičiausi ir nepaliko šansų tiesioginiams oponentams.

Nors šįkart „McLaren“ strateginiai sprendimai pilotams nekainavo prarastų pozicijų, komandos taktika lėmė, jog buvęs lenktynių lyderis O. Piastri po paskutinio sustojimo 48-ame rate į trasą grįžo už L. Norriso. Komandai paprašius brito praleisti į priekį savo komandos draugą, prasidėjo 20 ratų trukusios diskusijos kovoje dėl pergalės.

Galiausiai, po L. Norriso inžinieriaus raginimo, jog ateityje norint kovoti dėl čempionų titulo britui reikės tiek komandos, tiek O. Piastri pagalbos, 24-erių lenktynininkas 68-ame rate praleido australą į priekį. Finišo liniją kirtęs pirmoje vietoje, 23-jų pilotas tapo septintu šio sezono lenktynių nugalėtoju ir 115-tu F-1 istorijoje.

Iškovojusi beveik maksimalų taškų skaičių (43 iš 44), „McLaren“ komanda konstruktorių įskaitoje pakilo į antrą vietą ir iki pirmaujančios „Red Bull“ ekipos sumažino atsilikimą iki 51 taško.

Lewisas Hamiltonas. Dar vienas puikus patyrusio brito lenktynių savaitgalis.