Sočyje suomis kvalifikacijoje labai nežymiai atsiliko nuo komandos draugo Fernando Alonso. Tačiau per lenktynes atsiliko daugiau nei 18 sek. bei finišavo 8-oje vietoje. Nepaisant to, kad geriausią rezultatą K. Raikkonenas pasiekė dar Belgijos GP, „Ferrari“ ekipos vadovas Marco Mattiacci vis kartoja, kad pilotas dabar yra labiau konkurencingas.

„Kimio greitis tikrai gerėja. Ar tai iš karto tiesiogiai atsispindi uždirbtuose taškuose? Kaip rodo faktai, ne, bet tai lemia daug aplinkybių. Bet jis greitesnis“, – kalbėjo M. Mattiacci.

Pats K. Raikkonenas prastą pasirodymą Rusijos GP aiškino greičio trūkumu tiesiosiose bei poreikiu taupyti kurą: „Startavau gana gerai, bet turėjau pristabdyti, nes vienas iš „Toro Rosso“ automobilių nepaliko man vietos, taigi praradau nemažai pozicijų.“

„Nuo to momento tiesiog važiavau iš paskos, nes neturėjau šansų tiesiosiose. Vairuoti automobilį buvo lengva, tačiau jis buvo tiesiog lėtas, o kai dar reikia taupyti kurą, nėra galimybių paspausti. Šios lenktynės mums buvo sunkesnės nei tikėtasi, nes reikėjo taupyti kurą. Tikėkimės, kitos lenktynės bus palankesnės.“

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!