M. Verstappenas finalinėse sezono lenktynėse 58 trasos ratus įveikė per 1 val. 27 min. ir 2.624 sek. Trečią kartą iš eilės „Formulės 1“ čempiono titulą iškovojęs „Red Bull“ pilotas iš viso šį sezoną laimėjo net 19 lenktynių (iš 22) ir net keturiais laimėjimais pagerino sau pačiam priklausiusį pergalių rekordą.


Iš viso per savo karjerą M. Verstappenas laimėjo 54 lenktynes ir pagal šį rodiklį nusileidžia tik britui Lewisui Hamiltonui (103) ir vokiečiui Michaeliui Schumacheriui (91).

Antrą vietą Abu Dabio „Grand Prix“ lenktynėse užėmė M. Verstappeno komandos draugas Sergio Perezas, bet jam buvo skirta 5 sek. bauda už neleistiną kontaktą su „McLaren“ piloto Lando Norriso vairuojamu bolidu.


Tad galiausiai S. Perezas smuktelėjo į ketvirtą vietą, o prizines pozicijas pasidalino „Ferrari“ lenktynininkas Charlesas Leclercas ir „Mercedes“ pilotas George'as Russellas.


Tokia paskutinių lenktynių baigtis labiausiai pradžiugino „Mercedes“ komandą, nes G. Russello vieta ant podiumo reiškė, kad komandinėje įskaitoje 409 taškus surinkusi „Mercedes“ trimis taškais aplenkė „Ferrari“ ir užėmė antrą vietą. Pirmą vietą dar rugsėjį užsitikrino „Red Bull“ komanda, kuri šiais metais laimėjo visas lenktynes, išskyrus Singapūro „Grand Prix“, ir iš viso surinko 860 taškų.


Ketvirtą vietą komandinėje įskaitoje užėmė „McLaren“, o tai nulėmė penktą ir šeštą vietas paskutinėse sezono lenktynėse užėmę šios komandos pilotai L. Norrisas ir Oscaras Piastri.

Septintas finišavo Fernando Alonso („Aston Martin“), aštuntas – „AlphaTauri“ pilotas Yukis Tsunoda, po atkaklios kovos aplenkęs daugkartinį „F-1“ čempioną L. Hamiltoną („Mercedes“).

Tiesa, pastarasis bendroje sezono įskaitoje su 234 taškais vis tiek užėmė trečią vietą, atsilikęs tik nuo S. Perezo (285 taškai) ir M. Verstappeno (575 tšk.).


2024 m. „Formulės 1“ sezonas prasidės kovo 2 dieną, Bahreino „Grand Prix“ lenktynėmis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją