Antradienį kompanija „Just Racing Services“, kuri vykdė komandos veiklą, bus uždaryta, o turimas turtas parduotas. Galimas naujas jo šeimininkas teoriškai dar turi šansą, kad „Manor“ galės dalyvauti naujo sezono kovose, tačiau šie šansai yra labai menki.

„Labai gaila, kad komanda yra priversta nustoti veikusi. „Manor“ yra žinomas ženklas britų automobilių sporte, per paskutinius dvejus metus su naujais savininkais pavyko situaciją perlaužti į gerąją pusę, bet „Formulės-1“ komandos operatyvinė veikla reikalauja nuolatinių nemažų investicijų. Mes norime padėkoti visiems bendradarbiams už palaikymą ir profesionalumą šiame sudėtingame procese“, - sakė komandos išorinis valdytojas Geoffas Rowley.

2010 metais debiutavusi „Virgin Racing“ pavadinimu, komanda keletą kartų keitė pavadinimą ir savininkus. 2014 metų spalį komandai „Manor“ jau buvo paskelbtas bankrotas – kalba ėjo jau apie komandos turto pardavimą aukcionuose, tačiau paskutiniu momentu komandą nupirko investuotojas Stevenas Fitzpatrickas.

Faktiškai „Manor“ komandos likimą lėmė du „Sauber“ ir Felipes Nasro taškai, uždirbti Brazilijoje. Galiausiai „Manor“ atsidūrė paskutinėje Konstruktorių taurės įskaitos vietoje ir neteko prizinių pinigų, kurie sudarė esminę komandos biudžeto dalį.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.