Savaitgalį JAV vykusiose „Formulės-1“ lenktynėse L. Hamiltonui nereikėjo net laimėti, kad iki sezono pabaigos likus dviems etapams užsitikrintų pasaulio čempiono vardą.

Anksčiau britas pasaulio čempionu yra tapęs 2008, 2014, 2015, 2017 ir 2018 metais.

Dėl dominavimo pastaraisiais metais kai kurie „Formulės-1“ legendos ir rekordininko M. Schumacherio rekordai L. Hamiltonui tapo ranka pasiekiami, o kai kurie – jau ir pagerinti.

Jei L. Hamiltonas laimėtų kitais metais, pagal pasaulio čempionų titulų skaičių jis susilygintų su M. Shumacheriu.

Pateikiame daugiau statistinių kategorijų, kuriose L. Hamiltonas medžioja M. Schumacherio rekordus arba juos jau pagerino.

Daugiausiai lenktynių pirmaujant. 2019 metų laimėtose lenktynėse Rusijoje L. Hamiltonas buvo lyderiu trasoje 143-ią kartą karjeroje ir šioje statistinėje skiltyje aplenkė M. Schumacherį, kurio rekordas buvo 143 lenktynės, kur vokietis buvo vedliu.

Daugiausiai pergalių per sezoną. Rekordą dalinasi M. Schumacheris ir Sebstianas Vettelis – po 13 pergalių. L. Hamiltonas šį sezoną dar gali pasiekti 12 pergalių žymą. Vokiečių dueto rekordas kol kas lieka nepaliestas.

Daugiausiai pergalių iš eilės. Šio rekordo bent jau šį sezoną niekas nepagerins. Iki šiol jis priklauso Alberto Ascari (1952/53) ir S. Vetteliui (2013), laimėjusiems per sezoną po 9 pergales iš eilės.

Daugiausiai pergalių: Ilgai nepasiekiamas atrodęs rekordas gali būti brito pagerintas. L. Hamiltonas šiuo metu su 83 pergalėmis yra antroje vietoje, o S. Vettelis su 53 – trečioje. Viršūnėje vis dar yra M. Schumacheris su 8 pergalėmis daugiau nei L. Hamiltonas.

Daugiausiai pirmųjų starto pozicijų iš eilės. Legendinis Ayrtonas Senna (1988 – 1989) aštuonis kartus iš eilės mėgavosi taip vadinama „Pole“ pozicija. L. Hamiltonui 2015 metais pavyko iš pirmosios pozicijos startuoti 7 kartus iš eilės. Daugiausiai „Pole“ pozicijų karjeroje rekordas priklauso L. Hamiltonui ir Alainui Prostui – 87. Tai yra 19 daugiau nei rodo M. Schumacherio statistika.

Daugiausiai pasaulio čempiono titulų. Visų laikų geriausiųjų sąraše L. Hamiltonas su 6 titulais yra antroje vietoje. Septyniskart planetos čempionas M. Schumacheris ir jo rekordas vis dar gali būti pagerintas.

Daugiausiai titulų iš eilės. Čia taip pat triumfuoja M. Schumacheris, iškovojęs 5 titulus iš eilės. L. Hamiltonui reikėtų „Formulę-1“ laimėti dar iki 2021 metų, kad susilygintų su vokiečiu.

Daugiausiai kartų ant prizininkų pakylos per sezoną. Šioje kategorijoje L. Hamiltonas, S. Vettelis ir M. Schumacheris yra pasiekę tą pačią ribą – 17 kartų per vieną sezoną lipo ant apdovanojimų pakylos. Britas šį rekordą dar šį sezoną gali pagerinti – jam liko dvejos lenktynės.

Daugiausiai prizinių vietų karjeroje. L. Hamiltonas su 150 kartų ant apdovanojimų pakylos seniai pralenkė Alainą Prostą (106), Fernando Alonso (97) ir Ayrtoną Senną (80), tačiau iki M. Schumacherio rekordo – 155 – jam teks palaukti.Pagerinti vokiečio pasiekimą britas galės jau tik kitą sezoną.

Daugiausiai įveiktų ratų pirmaujant. L. Hamiltonui dar teks paplušėti, kad pavytų šios kategorijos rekordininką M. Schumacherį (5111 ratai pirmaujant). Kita vertus, britas su 4421 ratu gerokai lenkia trečioje vietoje esantį S. Vettelį (3488).

Daugiausiai greičiausių ratų. L. Hamiltonas ir Kimi Raikkonenas yra surinkę 46 greičiausius ratus karjeroje, tačiau kol kas šioje statistinėje skiltyje lyderis yra M. Schumacheris (77).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)