Hungaroringe sekmadienio lenktynes iš pirmosios pozicijos pradės Lando Norrisas, o greta jo – kitas „McLaren“ atstovas Oscaras Piastri. Du šios komandos pilotai pradės lenktynes pirmoje juostoje pirmą kartą nuo 2012 metų.

Čempionas ir dabartinis pirmenybių lyderis Maxas Verstappenas kvalifikacijoje liko trečias. Už jo sekmadienį starte rikiuosis Carlosas Sainzas iš „Ferrari“, Lewisas Hamiltonas iš „Mercedes“, Charlesas Leclercas iš „Ferrari“ ir Fernando Alonso iš „Aston Martin“.

Fiasko vėl patyrė antrasis „Red Bull“ pilotas Sergio Perezas, kuris jau kvalifikacijos pradžioje apsisuko trasoje ir atsimušęs į apsauginius barjerus sudaužė bolidą. Po šios avarijos trasoje buvo parodyta raudona vėliava.

Birželio pradžioje pranešta, kad „Red Bull“ su S. Perezu pasirašė naują dvejų metų kontraktą, tačiau pastaruoju metu meksikietis demonstruoja itin prastą formą, todėl pradėta kalbėti apie komandos iškeltą ultimatumą. Spėjama, kad pilotas gali būti atleistas.

Viešai jau netgi spėliojama, kas užims S. Perezo vietą šio sezono viduryje. Pagrindiniu kandidantu laikomas japonas Yuki Tsunoda, kuris priklauso dublerinei „Red Bull“ komandai „RB“. Beje, šis lenktynininkas šeštadienio kvalifikacijoje taip pat sudaužė savo bolidą.

Tuo metu S. Perezas po kvalifikacijos pripažino, kad sėdi ant karštos kėdės. Kalbas apie jo ateitį pakomentavęs sportininkas pareiškė, kad tokia klaida daugiau pasikartoti jau nebegali.

„Tai yra didelis nusivylimas. Ypač dėl visų aplinkybių. Daugiau tokia klaida pasikartoti nebegali. Privalau susigrąžinti gerą formą ir nešti komandai taškus“, – sakė S. Perezas.

Šiuo metu S. Perezas su 118 taškų čempionate užima šeštąją vietą. Jį lenkia abu „McLaren“ ir „Ferrari“ pilotai bei užtikrintai su 255 taškais čempionate pirmaujantis komandos draugas M. Verstappenas.