Tai buvo jau trečioji kauniečių pergalė iš tiek pat galimų, tuo metu antrą sykį per du mačus suklupę „Riteriai“ kol kas lieka be taškų.

Nominalūs dvikovos šeimininkai iš Kauno rungtynes pradėjo puikiai – jau pačioje mačo pradžioje, 3 minutę, po pakelto kampinio ir baudos aikštelėje kilusios sumaišties kamuolį į tinklą iš arti pasiuntė ekipos saugas Karolis Šilkaitis.

Per likusį kėlinio laiką kauniečiai ir toliau turėjo teritorinę persvarą, tačiau jos paversti įvarčiu nepavyko. Negana to, pačioje kėlinio pabaigoje rezultatą išlyginti galėjo svečių puolėjas Lukas Kochanauskas, tačiau jo smūgis iš arti praskriejo virš vartų.

Visgi iškart po pertraukos tas pats L. Kochanauskas tokios klaidos nekartojo – antrojo kėlinio starte, 53 min., sėkmingas „Riterių“ spaudimas varžovų aikštės pusėje baigėsi perimtu kamuoliu, Artūras Dolžnikovas gražiu perdavimu į smūgio poziciją išvedė L. Kochanauską, o šis neklydo ir nestipriu, bet tiksliu smūgiu rezultatą išlygino, taip pelnydamas pirmą savo įvartį po sugrįžimo į „Riterių“ gretas.

Tačiau pusiausvyra mače ilgai nesilaikė, mat jau po kelių minučių, 57 min., Kauno klubas surengė gražią ataką dešiniajame krašte, po kurios sekęs perdavimas į baudos aikštelę surado Philipą Otele, o šis neklydo ir galingu smūgiu pelnė jau trečią savo įvartį šiame sezone, taip dar sykį suteikdamas savo komandai persvarą.

Per likusį laiką „Riteriai“ bandė išlyginti rezultatą, tačiau jiems to padaryti nepavyko ir trys taškai iškeliavo į Kauną.

„Panevėžio“ futbolininkai ir toliau nemažina apsukų – A lygos 4-ojo turo rungtynėse panevėžiečiai savo stadione 4:2 (1:1) nugalėjo Gargždų „Bangą“.

Trečią pergalę iš tiek pat galimų iškovoję Joao Martinso auklėtiniai kartu su „Kauno Žalgiriu“ lieka dviem taškų dar nepraradusiomis komandomis, tuo tarpu antrą nesėkmę patyrusių gargždiškių taškų kraitis išlieka tuščias.

Šeimininkai teritorinę persvarą turėjo nuo rungtynių pradžios ir vieną sykį savo komandą turėjo gelbėti „Bangos“ vartininkas Ignas Driomovas. Visgi kėliniui persivertus į antrą pusę jau ir jis buvo bejėgis.

Elivelto, sėkmingai sužaidęs su savo komandos draugu, atsidūrė vienas prieš varžovų vartininką ir tiksliu smūgiu į artimą kampą išvedė „Panevėžį“ į priekį.

Tačiau šeimininkams persvaros išlaikyti nepavyko, mat po užsitęsusios atakos kėlinio pabaigoje Shogo Yoshikawa smūgiu iš arti grąžino į rungtynes balansą.

Visgi antrasis rungtynių kėlinys visiškai priklausė šeimininkams – du gražius įvarčius pelnė jų puolėjas Jorge Elias, tikslų smūgį pridėjo Tautvydas Eliošius ir panevėžiečių pranašumas abejonių nebekėlė.

Jau per pridėtą laiką svečių futbolininkas Simonas Urbys nuo 11 metrų žymos rezultatą sušvelnino, tačiau didesnės įtakos mačo baigčiai tai nebepadarė.

Antras savo rungtynes su „Panevėžio“ marškinėliais žaidė jaunasis komandos vartininkas Danas Šimkevičius. Nepaisant praleistų įvarčių, D. Šimkevičius kelis kartus gelbėjo savo ekipą svarbiuose epizoduose.

Antruoju laimėjimu iš eilės A lygoje džiaugėsi titulą ginantis čempionas Vilniaus „Žalgiris“.

4-ojo turo rungtynėse namuose sostinės klubas nugalėjo čempionato debiutantus Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ futbolininkus – 2:0 (1:0).

Šį kartą strategas Vladimiras Čeburinas nuo pirmųjų minučių kairiajame krašte išleido Ovidijų Verbicką, o ne Hugo Videmontą. Jau pačioje dvikovos pradžioje Lietuvos rinktinės saugo smūgiuotą kamuolį atrėmė Ignas Plūkas.

Kėlinio viduryje O. Verbickas vėl mušė grėsmingai – kamuolys skriejo visai šalia virpsto ir skersinio sandūros. 32-ąją minutę žalgiriečiui pavyko pasižymėti: pirmą įvartį „Žalgiryje“ futbolininkas pelnė po Manto Kuklio pakelto kampinio.

Reikia pripažinti, kad „Hegelmann Litauen“ futbolininkai per pirmąsias 45 minutes pasirodė solidžiai. Vilniaus klubui daug problemų kėlė kartvelas Levanas Mačarašvilis, o darbo turėjo tiek Edvinas Gertmonas, tiek gynėjai.

Iš karto po pertraukos sostinės komanda padvigubino rezultatą – po keitimo aikštėje pasirodžiusiam H. Videmontui prireikė vos keliolikos sekundžių, kad iš maždaug 18 metrų nepriekaištingai smūgiuotų pažeme. Tai buvo antrasis prancūzo įvartis šiame „Optibet A lygos“ sezone.

Likęs rungtynių laikas tebuvo tik formalumas: Andriaus Skerlos kariauna surengė vos porą aštresnių išpuolių, savo ruožtu, svečius po H. Videmonto smūgio nuo trečiojo įvarčio išgelbėjo sėkmingai sužaidęs I. Plūkas.

„Žalgiris“ savo sąskaitoje po trijų mačų turi 7 taškus, o „Hegelmann Litauen“ ekipa pralaimėjo visas trejas šio sezono rungtynes.