Rungtynių pradžioje abi ekipos žaidė aktyviai ir kamuolys aikštės viduryje ilgai neužsibuvo. Du kartus aikštės šeimininkų gretose pavojingai smūgiavo Lazaras Kojičius, po kurio smūgių padirbėti teko panevėžiečių vartininkui Emiliui Timburui. Svečių gretose dukart link oponentų vartų stipriai pykštelėjo Amine’as Benchaibas.

28 minutę krito pirmasis įvartis tiek šiame stadione, tiek ir šiose rungtynėse. Kamuolį perėmęs L. Kojičius pasiuntė jį į viršutinį vartų kampą ir išvedė kauniečius į priekį.

Pirmajam rungtynių kėliniui artėjant prie pabaigos laimę pabandė Lucasas de Vega, tačiau brazilo smūgį atrėmė Arijus Bražinskas.

Tiksint pirmosioms antrosios susitikimo dalies minutėms dvi progas turėjo Njoya Abdelas Kaderas, bet jo smūgiuotas kamuolys sudrebino vartų konstrukciją, o vėliau panevėžiečiams pagelbėjo vartininkas E. Timburas.

55 min. puikią kontrataką surengė „Panevėžys“, kuri baigėsi tiksliu L. de Vegos smūgiu.

74 min. virto dar tapo skaudžiu smūgiu kauniečių čempioniškoms ambicijoms – perdavimo iš krašto sulaukęs A. Benchaibas iš pradžių smūgiavo į virpstą, o antruoju bandymu ir į vartų tinklą bei išvedė komandą į priekį.

Pačioje susitikimo pabaigoje, 90 min., į svečių vartus ne tik buvo skirtas 11 metrų baudinys, bet ir parodyta raudona kortelė Jovanui Čadženovičiui už žaidimą ranka baudos aištelėje. P. Popescu smūgį atrėmė E. Timburas, tačiau antruoju bandymu rumunas pasiuntė kamuolį į vartus.

Tašką iškovoję kauniečiai toliau užtikrintai žengia antroje vietoje, o „Panevėžys“ su 29 taškais pasivijo Marijampolės „Sūduvą“, su kuria dabar dalinasi 9-10 pozicijas.

Centrinėse turo rungtynėse sirgaliai intrigos neišvydo. Žaliai-baltų derbyje nuo pat mačo pradžios dominavo vilniečiai ir šventė pergalę rezultatu 5:0 (4:0).

Susitikimas sostinėje prasidėjo užsitęsusia VAR peržiūra, po kurios buvo paskirtas 11 metrų baudinys į kauniečių vartus. Užtikrintai smūgiavęs Liviu Antalis nuginklavo Deividą Mikelionį ir išvedė vilniečius į priekį.

Po praleisto įvarčio kauniečiai nesutriko ir patys susikūrė progą, bet Viliaus Armanavičiaus perdavimo sulaukęs Fiodoras Černychas į vartų stačiakampį nepataikė.

24 min. Yukiyoshi Karashimos perdavimo sulaukęs puolėjas Nikola Petkovičius persvarą padvigubino.

Per arbitro kompensuotą pirmojo kėlinio laiką buvo pradėtas kauniečių triuškinimas – J. Bopesu juvelyriniu perdavimu surado N. Petkovičių kuris pelnė dublį. Tai dar nebuvo pabaiga – P. Golubickas suklaidino keletą varžovų ir labai tiksliu smūgiu nuo virpsto rezultatą pavertė į 4:0.

Prieš pat pertrauką progą turėjo ir kauniečiai, bet Oyinlola Kayode pažeme smūgiavo visai šalia tolimojo vartų virpsto.

Keturių įvarčių vilniečiams buvo negana. 74 min. nuo 11 metrų žymos dar vieną tikslų smūgį komandai padovanojo neseniai šeimos pagausėjimo sulaukęs Ovidijus Verbickas.

Košmarą sostinėje išgyvenę kauniečiai su 52 taškais žengia trečioje turnyro lentelės vietoje, o „Žalgiris“ turi 64 taškus ir artėja link titulo.

Svarbią pergalę lenktynėse dėl 4-osios vietos iškovojo puikią savaitę sužaidusi Gargždų „Banga“. Gargždiškiai svečiuose 2:0 (2:0) nugalėjo Telšių „Džiugą“.

Svečiai į priekį išsiveržė 18 min. standartinės padėties metu. Po Konstantino Šulco pakelto kampinio įvartį galva pelnė Antonio Lara.

Netrukus „Bangai“ pavyko padvigubinti savo pranašumą – 35 min. 11 metrų baudinį realizavo Ignas Venckus.