Jaunimo rinktinė birželio 6 d. Marijampolėje pradės Europos čempionato atrankos varžybas dvikova su San Marinu.

Buriamas futbolo garbės klubas

Prieš rinktinių sudėčių pristatymą vykusioje spaudos konferencijoje Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Julius Kvedaras informavo apie pradėtą burti Lietuvos futbolo garbės klubą.

Į šį klubą bus kviečiami buvę ilgamečiai rinktinės nariai, kiti futbolui nusipelnę žmonės. Klubo nariai gaus abonementus į Lietuvos rinktinės namų rungtynes, kitas privilegijas. „Norime pagerbti ir atsidėkoti žmonėms, kurie mūsų šalies rinktinei ir visam futbolui atidavė daugelį metų“, - sakė J.Kvedaras.

Pirmieji garbės klubą papildė sostinėje gyvenantys buvę legendinio „Žalgirio“ žaidėjai, dešimtojo dešimtmečio pradžioje rinktinėje žaidę Viačeslavas Sukristovas, Stasys Baranauskas bei Arminas Narbekovas, taip pat praėjusiais metais su rinktine atsisveikinęs sužaistų rungtynių rekordininkas Andrius Skerla. LFF vadovas pirmiesiems klubo nariams naujus rinktinės šalikus ir abonementus.

Jaunimo rinktinei - naujas atrankos ciklas

Birželio mėnesį naują Europos čempionato atrankos ciklą pradės Lietuvos jaunimo (U-21) rinktinė. Su lietuviais atrankos grupėje žais Anglijos, Velso, Moldovos, Suomijos ir San Marino rinktinės.

Komandai vadovauti neseniai paskirtas naujas trenerių štabas – vyriausiuoju treneriu tapo A.Narbekovas. Jam talkins Mindaugas Čepas ir jau ilgą laiką rinktinėje dirbantys Mindaugas Neoras bei vartininkų treneris Vaclovas Jurkus.

„Laukia nelengvas uždavinys, tačiau kartu su žaidėjais ir trenerių kolektyvu dėsime visas pastangas. Svarbiausia, kad visi žaidėjai atvažiuotų sveiki“, - teigė A.Narbekovas.

Į rinktinės sąrašą treneris įtraukė 20 futbolininkų, iš kurių aštuoni atstovauja užsienio klubams. „Nemaža dalis žaidėjų jau yra atstovavę jaunimo rinktinei. Džiugina tai, kad daugelis rungtyniauja savo klubuose. Žaidybinė praktika yra labai svarbus dalykas“, - teigė A.Narbekovas.

Kitą savaitę jaunimo rinktinė stovyklaus Marijampolėje, kur birželio 6-ąją susitiks su San Marino atstovais. Vėliau mūsiškiai vyks į Suomiją, kur žais su šios šalies ekipa.

„San Marinas nėra tas priešininkas, kurio reiktų bijoti, tačiau turime jį gerbti. Gali sakyti, kad esi stipresnis tik po rungtynių, kai laimi. Kitas rungtynes žaisime su Suomija. Žinome, kad šios šalies jaunimas ir nacionalinė rinktinė jau ilgus metus rodo brandų žaidimą. Todėl bus tikrai sunku“, - kalbėjo A. Narbekovas.

Lietuvos ir San Marino rungtynės vyks Marijampolės ARVI arenos stadione birželio 6 dieną nuo 17 valandos.

Lietuvos U-21 rinktinės kandidatų sąrašas rungtynėms su San Marinu ir Suomija (birželio 6 ir 11 d.):

Vartininkai:
Lukas Lidakevičius („Barnsley FC“, Anglija – 1993 m.)
Tomas Švedkauskas (A.S. „Roma“, Italija - 1994 m.)

Gynėjai:
Aurimas Vilkaitis (Romos „Lazio“, Italija - 1993 m.)
Rytis Pilotas (Panevėžio „Ekranas“  - 1992 m.)
Edvinas Girdvainis (Panevėžio „Ekranas“ - 1993 m.)
Vilmantas Bagdanavičius (Marijampolės  „Sūduva“ - 1992 m.)
Tomas Snapkauskas („Šiauliai“ - 1992 m.)
Markas Beneta (Klaipėdos „Atlantas“ - 1993 m.)
Paulius Daukša (Marijampolės „Sūduva“ – 1993 m.)

Saugai:
Ernestas Veliulis (Rygos „Daugava“, Latvija – 1992 m.)
Arnas Ribokas (Panevėžio „Ekranas“ - 1993 m.)
Dovydas Norvilas (Panevėžio „Ekranas“ - 1993 m.)
Justas Vilavičius („Klaipėdos Granitas“ - 1992 m.)
Ovidijus Verbickas (Sankt Peterburgo „Zenit“, Rusija - 1993 m.)
Martynas Dapkus (Aukštutinio Nazareto „Hapoel“, Izraelis – 1993 m.)
Tomas Salamanavičius (Gargždų „Banga“ – 1993 m.)

Puolėjai:
Donatas Kazlauskas (Klaipėdos „Atlantas“ - 1994 m.)
Lukas Sendžikas (Kauno „Spyris“ – 1992 m.)
Simonas Stankevičius („Leicester City“ FC, Anglija – 1995 m.)
Lukas Spalvis („Aalborg“ BK, Danija – 1994 m.)