Ši itin nesėkminga situacija išsirutuliojo 97-ąją rungtynių minutę, kol „Leeds“ pirmavo 2:1 ir jau buvo pasibaigusios 6 teisėjo pridėtos minutės, o galutinis švilpukas turėjo skambėti bet kurią akimirką. Alano Browne’o pakeltas, tačiau nepavojingas perdavimas išslydo 24-erių prancūzui iš rankų ir atsidūrė vartų tinkle.

Net įvarčio autorius šiuo epizodu liko nustebintas:

„Iškart po atlikto perdavimo galvojau, kad sulauksiu priekaištų iš komandos draugų dėl tokio sprendimo. Tiesa, tada pamačiau, kad kamuolys kažkokiu būdu atsidūrė vartuose. Ačiū už tai vartininkui! Negalvojau, kad tai galėjo būti įvartis, bet aš juo tikrai nesiskundžiu.“

Pergalės atveju, po šių rungtynių „Leeds“ klubas būtų pasivijęs šiuo metu turnyro lentelėje pirmaujančius „Sunderland“, tačiau mačui pasibaigus lygiosiomis skirtumas tarp komandų nesumažėjo – 3 taškai. „Leeds“ – trečioje „Championship“ pozicijoje.

Po mačo savo užuojautą auklėtiniui išreiškė komandos strategas Danielis Farke’as, kuris teigė nematęs tokios situacijos per savo 30 metų futbole. Jis negalėjo patikėti, kad tokio mąsto klaida įvyko ties paskutiniu kamuolio spyriu rungtynėse.

„Po tokios situacijos, su Illanu (Meslier) kalbėti nereikia. Jis yra liūdniausias žmogus visoje rūbinėje, verkia. Jo širdis sudaužyta“, – pasakojo treneris.

Tiesa, yra ir spekuliacijų, kad dėl šio momento nebuvo kaltas tik vartininkas. Pasak D. Farke’o, kai kurie žaidėjai teigė, kad kamuolys galimai kažką kliudė ir atsimušęs nuo žemės pakeitė trajektoriją. Tai liudytų ir vartininko reakcija, kai jis nesupratęs žvalgėsi po veją, tačiau laikraščiui „Daily Mail“ faktiškai to patvirtinti nepavyko.

„Tokiu būdu prarasti taškus yra labai skaudu. Mano auklėtiniai itin nusivylę“, – teigė „Leeds“ vairininkas.