'Mėlynieji' į priekį išsiveržė sužaidus 11 minučių, kai po saugo Jay'aus Spearingo klaidos link vartų prasiveržė ir įveikęs gynėjo Jose Enrique pasipriešinimą kamuolį į tinklą pasiuntė brazilas Ramiresas.

"Liverpool" perėmė iniciatyvą, tačiau didelės grėsmės prie varžovų vartų sukurti nesugebėjo. Tuoj po pertraukos "Chelsea" tuo pasinaudojo ir padvigubino pranašumą: Didier Drogba baudos aikštelėje gudriu smūgiu pro Martino Skrtelio kojas nuginklavo Pepe Reiną.

Tačiau 'raudonieji' nepalūžo, o gyvybės Kenny Dalglisho komandai įkvėpė po keitimo aikštėje pasirodęs puolėjas Andy Carrollas.

Jau 64 minutę anglas baudos aikštelėje gražiai suklaidino Johną Terry ir sušvelnino pranašumą, taip sugrąžindamas intrigą, bet dar daugiau diskusijų sukels vėlesnis epizodas.

Po Gleno Johnsono perdavimo Carrollas galva smūgiavo į vartus, o vartininkas Petras Cechas pirštų galais atmušė kamuolį į virpstą. Kilo ginčas, ar kamuolys kirto vartų liniją, tačiau arbitras įvarčio neįskaitė. Vaizdo įraše matyti, kad teisėjai veikiausiai buvo teisūs.

Londono "Chelsea" 2 - 1 "Liverpool"

11' [1 - 0] Ramires
52' [2 - 0] D.Drogba
64' [2 - 1] A.Carroll