Anglijos sostinės ekipos gretose pasižymėjo vokietis Andre Schuerrle 32-ą ir senegalietis Demba Ba 87-ą minutėmis.

Prancūzijos čempionai žaidė be traumuoto savo lyderio Zlatano Ibrahimovičiaus.

Vieno šių varžybų favorito Madrido „Real“ klubo Vokietijoje laukė, kaip atrodė, kiek lengvesnė užduotis. Ispanijos ir Europos futbolo grandai Dortmunde mače su vietos „Borussia“ futbolininkais mažiausiai turėjo „tik“ išsaugoti namuose įgytą solidų pranašumą 3:0.

„Karališkajam“ klubui vos pavyko išsigelbėti, nes jis pralaimėjo varžovams 0:2 (0:2). Abu įvarčius 24-ą ir 37-ą minutėmis Dortmundo ekipai pelnė Marco Reussas, o 17-ą minutę „Real“ žaidėjas Angelis di Maria nerealizavo 11 metrų baudinio.

Rezultatas:

„Chelsea“*** 2 - 0 „Paris Saint Germain“, (pirmas mačas - 1:3).

32' Andre Schuerrle [1 - 0]
87' Demba Ba [2 - 0]

*** - pateko į pusfinalį

„Chelsea“: P. Čechas, J. Terry, G. Cahillas, B. Ivanovičius, Davidas Luizas, Azpilicueta, F. Lampardas (66' D. Ba), Willianas, E. Hazardas (18' A. Schuerrle), Oscaras (81' F. Torresas), S. Eto'o.

PSG: S. Sirigu, C. Jallet, Alexas, Maxwellas, Thiago Silva, B. Matuidi, Thiago Motta, M. Verratti (54' Y. Cabaye), Lucasas (85'Marquinhos), E. Cavani, E. Lavezzi (73' J. Pastore).

Rungtynių eiga

Pirmą pavojingą progą aikštės šeimininkams sukūrė Oscaras, kai 9-ą min. suklaidinęs kelis varžovus, įsiveržė į baudos aikštelę iš kairio krašto. 15-ą minutę pavojingą kontrataką surengė PSG ekipa, bet budrus buvo vartininkas Petras Čechas. Svečiai iš Paryžiaus netrukus perėmė iniciatyvą ir kontroliavo aikštės vidurį. 28-ą minutę pavojingą baudos smūgį atliko Frankas Lampardas.

32-ą minutę, po keitimo aikštėje pasirodęs Andre Schuerrle, buvo paliktas laisvas paryžiečių baudos aikštelėje, pasiekė įvartį ir „Chelsea“ klubas pirmavo 1:0.

Po pirmo kėlinio Anglijos atstovai pirmavo 1:0.

Antras kėlinys prasidėjo „Chelsea“ atakomis. 52-ą minutę po A. Schuerrle smūgio PSG komandą išgelbėjo tik skersinis. Po minutės Oscaras vėl pataikė į skersinį. Po šių momentų kiek atsigavo PSG klubas, surengęs kelis išpuolius. 68-ą minutę aktyvusis vokietis A. Schuerrle vos antrą kartą nenuginklavo varžovo vartininko. 72-ą minutę Edinsonas Cavani stipriu smūgiu bandė išlyginti skirtumą. Po 5 minučių urugvajietis vėl vos nenubaudė priešininkų.

87-ą minutę „Chelsea“ futbolininkai surengė ilgą ataką ir per sąmyšį PSG ekipos baudos aikštelėje Demba Ba pelnė antrą įvartį - 2:0.

PSG klubas surengė tikrą šeimininkų vartų šturmą, bet Londono ekipą išgelbėjo puikiai sužaidęs P. Čechas. „Chelsea“ futbolininkai laimėjo atsakomą susitikimą 2:0 ir ketvirtfinalio seriją dėka svečiuose įmušto įvarčio.

Rezultatas:

„Borussia“ 2 - 0 „Real“***, (pirmas mačas - 0:3).

24' Marco Reuss [1 - 0]
37' Marco Reuss [2 - 0]

17' Angel di Maria („Real“) - nerealizavo 11 metrų baudinio

*** - pateko į pusfinalį

„Borussia“: R. Weidenfelleris, M. Friedrichas, O. Kirchas, M. Hummelsas, L. Piszczekas (P. E. Aubameyangas 82), E. Durmas, H. Mchitarijanas, M. Reusas, K. Grosskreutzas, M. Jojičius, R. Lewandowskis.

„Real“: Casillasas, Sergio Ramosas, Pepe, Fabio Coentrao, Danielis Carvajalis, Xabi Alonso, L. Modričius, G. Bale'as, A. di Maria (73' Casemiro), Illarramendi (46' Isco), K. Benzema (90+2' R. Varane'as).

Rungtynių eiga:

Susitikimas prasidėjo atsargiai, abi komandos atliko savotišką žvalgybą. Toks žaidimas buvo naudingas svečiams iš Madrido. 17-ą minutę madridiečiai skersavo kamuolį į Dortmundo komandos baudos aikštelę ir ten jį ranka lietė lenkas Lukaszas Piszczekas. 11 metrų baudinio realizuoti nepavyko argentiniečiui Angeliui di Maria. Jo smūgį atrėmė vokiečių vartininkas Romanas Weidenfelleris. 19-ą minutę „Borussia“ ekipos armėnas Henrikas Mchitarijanas galėjo pelnyti įvartį, bet nepataikė į vartus.

24-ą minutę Dortmundo futbolininkai į mušė įvartį. Svečių gynėjas Pepe neapdairiai atmetė kamuolį atgal savo vartininkui, o jį perėmęs Marco Reussas ramiai pasiuntė į tinklą - 1:0.

37-ą minutę „Borussia“ ekipa surengė dar vieną ataką, kai pasinaudojo varžovų klaida. Robertas Lewandowskis prasiveržė kairiu sparnu ir po jo smūgio kamuolys pataikė į virpstą, bet atskubėjęs M. Reussas įmušė antrą įvartį - 2:0.

Vokiečiai spaudė svečius iš Ispanijos ir po pirmo kėlinio pirmavo 2:0.

Antras kėlinys prasidėjo dviem Garetho Bale'o pavojingais smūgiais. 60-ą minutę Karimas Benzema iššoko vienas prieš vartininką, bet jo ir gynėjų nepergudravo. 65-ą minutę H. Mchitarijanas prasiveržė link vartų, bet iš aštraus kampo pataikė į virpstą. 68-ą minutę armėnas iš arti sukirto kamuolį tiesiai į Ikerą Casillasą. 70-ą minutę Kevinas Grosskreutzas galėjo įmušti trečią įvartį, bet saviškius išgelbėjo I. Casillasas. 75-ą minutę M. Reussas už pražangos vaidybą varžovų baudos aikštelėje gavo geltoną kortelę.

89-ą ir 92-ą minutėmis G. Bale'as neišnaudojo puikių progų įvarčiui. „Real“ ekipa nors ir pralaimėjo 0:2, šventė bendrą pergalę 3:2 ir pateko į pusfinalį.

„Real“ klubas atsirevanšavo Dortmundo komandai už nesėkmę praėjusio sezono šio turnyro pusfinalyje. Ispanai, kurie žaidė be lyderio Cristiano Ronaldo, tarp keturių geriausių Europos klubų pateko jau trečius metus iš eilės.

***

Trečiadienį Miunchene ir Madride bus žaidžiamos kitos dvejos atsakomos Čempionų lygos ketvirtfinalio rungtynės, kuriose taurės savininkas Miuncheno „Bayern“ (Vokietija) klubas priims permainingai šį sezoną žaidžiančius Anglijos čempionus „Manchester United“ (Anglija) futbolininkus, o Madrido „Atletico“ (Ispanija) komanda savo aikštėje žais su Ispanijos čempione „Barcelona“ ekipa. Pirmi šių porų susitikimai Mančesteryje ir Barselonoje baigėsi lygiosiomis 1:1.

2013-2014 metų sezono UEFA Čempionų lygos nugalėtojas paaiškės gegužės 14-ą dieną Lisabonoje (Portugalija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (215)