Remiantis Nacionalinės sporto agentūros duomenimis, futbolas yra masiškiausia sporto šaka vaikų ir jaunimo iki 18 metų amžiaus gretose bei pagal sportuojančiųjų skaičių (iki 18 m.) lenkia krepšinį.

Pagal aukšto meistriškumo sporto varžybų dalyvių gretas kartais lenkiamos beisbolo, rankinio, regbio federacijos, sulaukusios didesnio finansavimo už LFF.

E. Stankevičiui tokia sistema neatrodo teisinga.

„Iš strateginių sporto šakų vienintelis krepšinis yra šiame sąraše (red. – iš 12 sporto šakų). Jei krepšinis nepatektų į olimpines žaidynes, tikėtina, kad pagal rezultatus nebepatektų tarp prioritetinių sporto šakų.

Daugiau šiame strateginių sporto šakų sąraše komandinių sporto šakų atstovų nėra.

Nei rankinio, nei ledo ritulys, nei mes, futbolas, nesame tarp strateginių sporto šakų, kaip ir kitos, gilias tradicijas, masiškumą ir pakankamai gerą rezultatą turinčios komandinės sporto šakos.

Taip, suprantama siekiamybė dalyvauti Europos ar pasaulio čempionate, bet mes negalime lyginti futbolo konkurencijos su kitų, ypač individualių sporto šakų konkurencija.

Mums patekti į pasaulio ar Europos čempionatą yra be galo sunku.

Pagal masiškumą, organizacinės pusės mes tikrai gauname gerus įvertinimus, bet manau, turėtų būti peržiūrėtas sporto įstatymas ir bendra sporto politika.

Ne tik mes, bet ir kitos sporto federacijos kelia klausimą dėl fizinio aktyvumo krepšelio atsiradimą, kaip kad dabar yra neformaliojo vaikų švietimo (NVŠ) krepšelis.

Jei atsirastų fizinio aktyvumo krepšelis, didžiajai daliai sporto šakų ir klubų būtų lengvinanti situacija.

Turiu omeny, kad NVŠ krepšelis ir liktų toks, nenorime atimti finansavimo iš menų, dailės, tai būtų atskiras, fizinio aktyvumo krepšelis.

Menas taip pat kainuoja, bet [...] žinome, kiek kainuoja akademijoms išlaikyti grupę jaunuolių, kurie siekia rezultato ir vieną dieną tapti aukšto lygio sportininkais. Ta pagalba akademijoms yra labai reikalinga“, – kalbėjo LFF vadovas.

Anot jo, artėjant Seimo rinkimams tą federacija sieks priminti tiek dabartiniams valdantiesiams, tiek ir opozicijai.

„Tai yra pagrindinis dėmesys. Tas pats Gintaras (Staniulis), Janas (Nevoina) į tai įsitrauks. Bus Seimo rinkimai, tikėtina, bus pokyčių. Kalbamės tiek su dabartine valdžia, tiek su galimai būsima, kad ta situacija keistųsi.

Džiugina tai, kad ta kolegų, komandinių sporto šakų kertinė atstovų masė yra, kuri nori pokyčių. Ta vienybė maloniai stebina. Bet vėlgi, mūsų yra mažiau nei individualių sporto šakų atstovų. Kai ateina balsavimas, mes liekame mažumoje.

Tas požiūris turėtų keistis iš centrinės valdžios. Kalbant paprastai, turėtų būti patvirtintas strateginių individualių ir komandinių sporto šakų sąrašas, kurių finansavimas grindžiamas pagal masiškumą, vadybą, tarptautinių renginių pritraukimą.

Laiko klausimas, kada susitvarkys ir bus skaidrumas šiame sektoriuje“, – tvirtino E. Stankevičius.

– Koks jūsų požiūris į Nacionalinį stadioną, ar toks projektas ir tokio dydžio arena tenkintų LFF poreikius?, – tinklalaidėje „Sportinė forma“ paklaustas E. Stankevičius.

– Taip, mums jo reikia, bet reikia tikrai didesnio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją