Vienintelį susitikimo įvartį 26-ą min. pelnė Darvydas Šernas.

40-ą min. čekas Milanas Barošas nerealizavo 11 metrų baudinio.

Čekams šis mačas atrankos cikle – pirmasis, o lietuviai savo sąskaitoje jau turėjo tašką, kurį iškovojo penktadienį Kaune, kai lygiosiomis 0:0 sužaidė su Škotijos rinktine.

Škotai antradienį namuose po net 7 teisėjo pridėto laiko minutę pelnyto įvarčio 2:1 įveikė Lichtenšteino rinktinę.

Lietuvos rinktinės sudėtis: Žydrūnas Karčemarskas, Deividas Šemberas, Ramūnas Radavičius, Tadas Kijanskas, Andrius Skerla, Mindaugas Panka, Edgaras Česnauskis, Tomas Danilevičius (90+1 min. Kęstutis Ivaškevičius), Darvydas Šernas (65 min. Robertas Poškus), Saulius Mikoliūnas (76 min. Vytautas Lukša), Marius Stankevičius.

Čekijos rinktinės sudėtis: Petras Čechas, Michalas Kadlecas, Romanas Hubnikas, Janas Polakas (75 min. Jiri Štaineris), Martinas Feninas (63 min. Tomašas Necidas), Tomašas Rosicky, Danielis Pudilis (83 min. Romanas Bednaras), Zdenekas Pospechas, Jaroslavas Plašilas, Milanas Barošas, Tomašas Hubschmanas.

Rungtynės

Čekijos futbolininkai pirmomis minutėmis pabandė kamuoliu „paieškoti“ mūsiškių vartininko – Ž. Karčemarskas buvo savo vietoje ir kamuolį gaudė užtikrintai.

11-ą min. labai pavojingą ataką surengė lietuviai. Mindaugas Panka atsidūrė vienas prieš vartininką Petrą Čechą ir permetė per jį kamuolį vartų link, tačiau smūgis buvo netikslus.

15-ą min. P. Čechas gelbėjo savo komandą, atremdamas stiprų Edgaro Česnauskio smūgį iš baudos aikštelės prieigų. Lietuviai varžovams atakų pavojingumu ne tik nenusileido, bet ir pranoko aštrumu.

26-ą min. Lietuvos komanda galiausiai išsiveržė į priekį, kai išnaudojo Čekijos komandos gynėjų klaidą. Darvydas Šernas po perdavimo iš krašto varžovų baudos aikštelėje liko be priežiūros ir galva pasiuntė kamuolį į vartų tinklą – 1:0.

37-ą min. Lietuvos rinktinės gerbėjų širdys nusirito į kulnus, kai rezultatą lygino Danielis Pudilis, tačiau mačo arbitras užfiksavo nuošalę. Vis dėlto savo progą čekai gavo jau kitos atakos metu, nes teisėjas iš Izraelio Alonas Yefetas skyrė 11 metrų baudinį už Tado Kijansko žaidimą ranka savo baudos aikštelėje.

Bet ir šio epizodo aikštės šeimininkai neišnaudojo, nes puikiai žaidė Ž. Karčemarskas. Lietuvos rinktinės vartininkas atmušė Milano Barošo smūgį nuo 11 metrų atžymos ir išsaugojo mūsiškių pranašumą.

Antrajame kėlinyje Čekijos futbolininkai atakavo inirtingiau, tačiau Lietuvos rinktinės gynyba ir Ž. Karčemarskas dirbo be klaidų. Susitikimo pabaigoje fantastiškos progos neišnaudojo Tomašas Necidas, neįmušęs iš keleto metrų.

Mūsiškiai gerų progų nebeturėjo – svarbiausias darbas, garantavęs tris taškus pajėgaus varžovo teritorijoje, buvo nuveiktas savo aikštės pusėje.

Po pergalės lietuviai su škotais pirmauja grupėje.

Kitas atrankos rungtynes Lietuvos futbolininkai spalio 8 dieną išvykoje žais su pasaulio čempione Ispanija.

I grupės turnyrinė lentelė: (vieta, komanda, žaista, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai)


1. Škotija 2 1 1 0 2-1 4
2. Lietuva 2 1 1 0 1-0 4
3. Ispanija 1 1 0 0 4-0 3
4. Čekija 1 0 0 1 0-1 0
5. Lichtenšteinas 2 0 0 2 1-6 0

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją