Šešios geltonos ir viena raudona kortelė, žaidėjo trauma, aibė mikrokonfliktų, susistumdymai, išdidžių žemaičių švilpimas ir dainos apie varžovų kojas pjaunantį „benzopjūklą“ kūrė karo aikštėje atmosferą.

Ir ne veltui. Būtent šiose rungtynėse sprendėsi A lygos lyderis. Rungtynes laimėjo žalgiriečiai rezultatu 2:1 po dramatiškos Jakubo Vilko ir Andrezinho atakos jau per pridėtą rungtynių laiką.

Vilniečių trenerio Mareko Zubo teigimu, rungtynės buvo sunkios, bet ne netikėtos.

„Kartais tu įmuši pirmąją minutę, o kartais paskutiniąją. Taip jau būna. Bendrai paėmus visas 90 minučių, manau, kad buvome geresni. Nesu patenkintas šių rungtynių stiliumi. Varžovai, kaip visi nuo sezono pradžios, žaidimą statė ant gynybos, kontratakų ir standartinių situacijų. Mums vėl reikėjo žaisti pozicinį žaidimą, o tai yra sunku“, – sakė treneris.

Anot jo, prie prasto žaidimo prisidėjo ir Gargždų aikštės kokybė. Kamuolys šokinėjo, paspirtas lėtėdavo greitai.

Žalgiriečiai, nugalėję „Bangą“, išsiveržė turnyrinėje lentelėje keturiais taškais į priekį, bet ramia širdimi negali keliauti švęsti Velykų.

„Mūsų svarbiausios kovos dar tik ateityje. Dabar turėsime kelias dienas poilsio, o po to per savaitę mūsų lauks trys varžybos“, – sakė treneris.

Įvartis grąžino pasitikėjimą savimi

Penktadienio Vilniaus miesto futbolo draugijos „Žalgiris“ ir Gargždų „Bangos“ akistatoje brazilas Andrezinho aikštėje pasirodė tik po keitimo, tačiau bent dienai tapo savo komandos didvyriu.

Esant lygiam rezultatui 1:1 Andrezinho jau per pridėtą laiką pelnė įvartį ir išvedė „Žalgirį“ į priekį. „Žalgiris“ šventė pergalę ir pirmąjį „SMScredit.lt A lygos“ ratą baigė lyderio pozicijoje. Antrąją vietą palikęs „Bangai“, kuri turnyrinėje lentelėje atsilieka 4 taškais.

Rungtynių laikui bėgant į pabaigą žaidėjas įkirto baudos aikštelę, kur surado ten Jakubo Wilko pakabintą kamuolį ir nukreipė jį į vartus. „Bangos“ gynėjas Karolis Urbaitis dar bandė išspirti kamuolį prieš jam kertant liniją, bet bergždžiai. Brazilas atvedė vilniečius į pergalę.

Medalių legionierius sau nekabino. Įvartį laikė svarbesniu komandai nei sau, rūbinėje dėkojo J. Wilkui už perdavimą.

„Tai svarbus įvartis, bet ne man, o komandai. Aš galvoju apie komandą. „Banga“ yra antroje vietoje ir dabar šis įvartis leido mums išsiveržti keturiais taškais turnyrinėje lentelėje“, – sakė brazilas.

Aikštėje brazilas pasirodė dar pirmojo kėlinio pradžioje, traumą gavus kitam žalgiriečiui Artūrui Žulpai.

„Į aikštę išeiti taip anksti man buvo netikėta. Galvojau, kad išeisiu tik antroje pusėje. Bet buvau pasiruošęs, kaip ir kiti žaidėjai ant atsarginių suolelio“, – sakė jis.

Jei ne A. Žulpos nesėkmė, nemaži šansai, kad brazilas taip ir nebūtų išbėgęs į aikštę. Pastaruoju metu legionieriaus žaidimas neblizgėjo.

„Paskutinėse rungtynėse buvau apgailėtinas. Tai buvo blogiausios mano rungtynės komandoje. Dabar jaučiuosi daug geriau“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)