"Taip jau išėjo, kad šiandien pasirašiau vienerių metų sutartį. Man šią komandą rekomendavo Hristos Karipidis (graikas, žaidęs su D. Česnauskiu Edinburgo "Hearts"). Su juo kartu Salonikų PAOK klube anksčiau buvo dabartinis "Ergotelis" treneris. Taip ir susisiekėme", - tinklapiui Futbolas.lt aiškino D. Česnauskis.

Anot graikų spaudos, lietuviui buvo siūloma sutartis su 150 tūkstančių eurų metiniu atlyginimu. Teigiama, jog su tokiu pasiūlymu D. Česnauskis iš esmės sutiko, tačiau užbaigti derybas trukdė šeimyninės priežastys.

Pastaruosius ketverius metus lietuvis buvo apsistojęs Škotijoje, kur atstovavo Edinburgo "Hearts", o prieš tai penkis sezonus rungtyniavo Rusijos sostinės Maskvos klubuose Maskvos "Dinamo" ir "Lokomotiv". Karjerą D. Česnauskis pradėjo Panevėžio "Ekrane".

Naujasis lietuvio klubas Graikijos "Superlygoje" pernai buvo turnyrinės lentelės viduryje ir užėmė 9-ąją vietą. Aukščiausiajame divizione Kretos saloje įsikūrusi komanda žaidžia nuo 2006-ųjų.

"Klubo tikslai - pasirodyti vis geriau. Kažkas buvo kalbėta apie 6 poziciją, bet aiškiau tiksliai paaiškės prieš sezoną arba jo metu. Ar nebijau karščio? Na taip, vasarą čia iš tiesų karšta. Bet Graikijos čempionatas vyksta nuo rudens iki pavasario, žaidžiama vakare. Tada čia būna apie 15 laipsnių - pats tas oras futbolui", - kalbėjo D. Česnauskis.

Graikijos čempionate anksčiau jau yra pažaidęs ne vienas futbolininkas iš Lietuvos.

Trims Graikijos komandoms iki 2004-ųjų atstovavo Gintaras Staučė, sezoną "Akratitos" klube praleido ir saugas Tomas Ražanauskas, Atėnų "Panathinaikos" žaidė Raimondas Žutautas. Pastaraisiais metais graikų žemesnėse lygose žaidė ir puolėjai Nikolajus Misiukas bei Nerijus Astrauskas.