Rungtynės turėjo prasidėti 3 val. nakties Lietuvos laiku, bet prie stadiono kilo riaušės, žmonės veržėsi į mačą neturėdami bilietų. Tai privertė organizatorius atidėti mačo pradžią.

Po kiek ilgiau nei valandą trukusios sumaišties rungtynės buvo pradėtos. Tokie neramumai Miamyje kelia daug nesaugumo klausimų. Šis mieste vyks 2026 metų pasaulio čempionato susitikimai.

Komandos per pirmą kėlinį įvarčio surasti nepavyko, o per ilgąją pertrauką įvyko dar vienas ne visus pradžiuginęs ir FIFA taisykles sulaužęs momentas. Ilgosios pertraukos metu buvo surengtas atlikėjos Shakiros muzikinis pasirodymas, kuris truko 25 minutes.

FIFA taisyklėse nustatyta, jog ilgoji pertrauka gali trukti iki 15 minučių, o jei ji trunka ilgiau, tuomet mačas gali netekti oficialumo statuso.

Antrojo kėlinio viduryje Argentinos sirgalius pravirkdė Lionelio Messi ašaros, kuris dėl traumos buvo priverstas pasitraukti iš finalo.

Komandoms įvarčio per pagrindinį laiką surasti nepavyko, tad rungtynės kėlėsi pratęsimą, o ten savo žodį tarė argentinietis Lautaro Martinezas, kuris 112-ąją mačo minutę po Giovani Lo Celso perdavimo pelnė vienintelį finalo įvartį iš išplėšė Argentinai pergalę.

Po šios pergalės Argentina tapo tituluočiausia „Copa America“ komanda su 16 trofėjų. Antri – Urugvajus su 15, Brazilija yra iškovojusius 9 titulus.