Viso susitikimo metu žaidimą kontroliavę, tačiau ilgai to įvarčiais paversti negalėję portugalai galiausiai dramatiškai triumfavo 2:1.

Leipcige vykusios rungtynės buvo pažymėtos rekordais, nes Portugalijos rinktinės startinėje sudėtyje mačą pradėjo veteranai Pepe ir Cristiano Ronaldo.

41-erių Pepe nuo šiol yra vyriausias visų laikų Europos čempionatų žaidėjas, o C. Ronaldo yra pirmasis futbolininkas istorijoje, žaidęs net šešiuose Europos čempionatuose.

Portugalija 2 – 1 Čekija
62' [0 – 1] Lukas Provod
69' [1 – 1] Robin Hranac (į savus vartus)
90 [2 – 1] Francisco Conceicao


Pirmąjį rungtynių kėlinį aikštėje dominavo Portugalija, rengusi vieną pavojingą išpuolį po kito. Vis dėlto realizuoti savo progų favoritams nepavyko, todėl ilsėtis į rūbinę komandos išėjo neturėdamos įvarčių.

Sužaidus valandą Portugalijos kamuolio kontrolė siekė 71 proc., o pagal smūgius į vartus buvo pirmaujama 13-1, tačiau pranašumo paversti įvarčiais niekaip nesisekė.

Neįmuši tu – įmuša tau. Savo šansais nepasinaudoję portugalai 62-ąją minutę turėjo traukti kamuolį iš savo vartų, nes tolimu smūgiu ledus pralaužė Čekijos rinktinės saugas Lukas Provodas.

Persvara čekai džiaugėsi neilgai. 69-ąją minutę jų baudos aikštėlėje kilęs chaosas baigėsi nesėkmingu vartininko Jindricho Staneko kamuolio atmušimu, nulėmusiu Robino Hranaco įvarčiu į savus vartus.

Rungtynėms artėjant link pabaigos Diogo Jota galva pasiuntė kamuolį į vartus, tačiau įvartis po VAR peržiūros nebuvo įskaitytas dėl nuošalės.

Vis dėlto galiausiai Portugalijai nusišypsojo Fortūna. Per pridėtą laiką pergalingą įvartį įmušė laiku arti vartų atsidūręs ir kamuolio sulaukęs Francisco Conceicao, vos kelioms minutėms pasirodęs aikštėje po keitimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją