„Atvykę į Lietuvą pamatėme, kad aikštėje Kaune rungtyniauti yra neįmanoma. Gerai, kad žaisime kitame stadione. Jis bus mažesnis, tačiau sąlygos vienodos ir mums, ir varžovams. Žinoma, lietuviai žais namuose ir turės pranašumą, bet mes pasistengsime pasiekti gerą rezultatą“, – ketvirtadienį T. Ketsbaia.

„Tikrai nemanau, kad stadiono pakeitimas yra problema. Maniau, kad buvo rastas geriausias sprendimas. Tai neturės įtakos žaidimui“, – pridūrė 56-erių strategas, kuris yra vienas geriausių visų laikų Sakartvelo futbolininkų.

T. Ketsbaia perėmė Kipro rinktinės vairą 2022 metų birželį. Iki tol trejus metus treniravęs Kipro klubą Famagustos „Anorthosis“, kartvelas įspūdingai debiutavo rinktinėje 2022 metų rugsėjį sensacingai nugalėdamas principinę varžovę Graikiją 1-0. Įdomu, jog tai išlieka vienintele jo pergale oficialiose rungtynėse iki pat šios dienos.

Metai UEFA Tautų lygoje tuomet buvo baigti 1-5 pralaimint Kosovui, o vėliau atrankoje į Europos čempionatą Kipras po du kartus pralaimėjo visiems savo varžovams – Ispanijai, Škotijai, Norvegijai ir Sakartvelui.

Vis dėlto Lietuvoje treneris T. Ketsbaia nestokoja pasitikėjimo savo auklėtiniais. Jis regi šviesą tamsaus tunelio gale ir yra įsitikinęs, kad naujajame cikle jo rinktinė atrodys visai kitaip.

„Turime naują turnyrą. Pastarasis ciklas mums nesusiklostė gerai, bet čia viskas bus kitaip. Atrankoje į Europos čempionatą varžėmės su trimis komandomis, kurios pateko į pirmenybes, o viena iš jų netgi tapo Europos čempione. Tautų lygoje viskas bus kitaip“, – sakė strategas, kurio auklėtiniai C2 grupėje be Lietuvos dar varžysis su Rumunija ir Kosovu.

„Žinoma, nesitikime lengvų rungtynių ir čia. Ypač šį kartą Lietuvoje, nes neturime pačios stipriausios sudėties, esame nukentėję dėl traumų, bet tai yra futbolas – turime prisitaikyti“, – pridūrė T. Ketsbaia.

Marijampolėje pasitikėjimo savimi Kipro futbolininkams suteikia tai, kad Lietuvos nacionalinė komanda yra vienintelė, kurią jiems pavyko nugalėti 2023 metais. Pernai lapkritį Limasolyje vykusiame draugiškame mače Kipro rinktinė prieš Edgaro Jankausko auklėtinius laimėjo 1-0.

„Laimėjome prieš Lietuvą kai paskutinį kartą žaidėme draugiškas rungtynes – rytoj pasistengsime tai pakartoti. Žinoma, tai buvo draugiškos rungtynės, bet galime šį bei tą iš jų pasiimti. Dabar neblogai pažįstame šią komandą, jos žaidėjus, tai tikrai padeda gerai pasiruošti būsimoms rungtynėms“, – sakė kartvelas.

Su Lietuvos rinktine susipažinęs T. Ketsbaia pabrėžė ir vieną lietuvių pranašumą prieš Kipro futbolininkus.

„Kai kuriems mūsų žaidėjams trūksta žaidybinės praktikos. Vienas ryškiausių mūsų skirtumų lyginant su varžovais – Lietuvoje daugelis klubų remiasi lietuviais, o Kipre klubai starto sudėtyje turi vos po vieną, du ar daugiausiai tris vietos futbolininkus. Tai problema, ją reikia spręsti, tačiau mes turime prisitaikyti.“