Šveicarija – Italija (šeštadienis, 19 val. Berlynas)

Praėjusiame Europos čempionate šveicarus trimis įvarčiais sutriuškinę italai šiemet jau nebėra tokie grėsmingi – grupės etape rinktinė tik per plauką iškopė į kitą etapą.

Su treneriu Luciano Spalletti už vairo, italai kol kas sunkiai kuriasi progas puolime, nors ir demonstruoja užtikrintumą gynyboje, pakylėti naujosios žvaigždės Riccardo Calafiori.

„Nė viena komanda nebus laiminga, jei turės stoti prieš Italijos rinktinę. Mes turime turtingą futbolo istoriją, vis dar giname čempionų titulą ir niekam nebus lengva prieš mus“, – sakė italų puolėjas Stephanas El Shaarawy.

Savo ruožtu šveicarai taip pat tik paskutinėmis sekundėmis sprendė savo likimą mače su Vokietija – iš rinktinės pirmą vietą grupėje atėmė per teisėjo pridėtą laiką įmuštas Niclaso Fullkrugo įvartis.

„Po šių rungtynių tikiuosi, kad visi ėmė labiau gerbti Šveicarijos rinktinę“, – po lygiųjų 1:1 su vokiečiais kalbėjo šios šveicarų nacionalinės ekipos kapitonas Granit Xhaka.

Šią vasarą įvarčių šykštinčios rinktinės puikiai pažįsta viena kitą – aštuntfinalis turėtų būti atsargus, o kertiniu faktoriumi ir vėl gali tapti Azzurri vartininkas Gianluigi Donnarumma, žaidžiantis čempionate itin solidžiai.

Vokietija – Danija (šeštadienis, 22 val. Dortmundas)

Per pirmuosius du mačus su vėjeliu praskriejusius vokiečius į realybę sugrąžino šveicarų testas – drąsios prognozės apie auksines namų sienas kiek pritilo.

Prieš atkrintamąsias įsijungęs žadintuvo skambutis turėtų būti naudingas rinktinei, savo kelyje sutiksiančiai kol kas dar nė vienos pergalės neiškovojusią Danijos nacionalinę ekipą.

Kaspero Hjulmando auklėtiniams pakako vos trijų lygiųjų, kad užsitikrintų vietą kitame etape, tačiau, vargu, ar yra pakankamai priežasčių džiaugtis tokiu pasiekimu, išėjus iš bene slogiausios grupės visose pirmenybėse.

„Vokietijos rinktinė yra labai gera ir žaidžia namie. Mes puikiai žinome, su kuo susidūrėme, – kalbėjo danų gynėjas Joakimas Maehle. – Norint laimėti turnyrą, reikia įveikti kiekvieną varžovą, tad visai nesvarbu, ar su vokiečiais žaidžiame aštuntfinalyje, ketvirtfinalyje ar pusfinalyje. Mums tiesiog reikia juos įveikti.“

Senstelėjęs Christianas Eriksenas šią vasarą tebėra vienintelis danų puolimo variklis, o puolėjai Rasmusas Hojlundas ir Jonas Windas kol kas yra tušti, tad vokiečių turėtų laukti ne pats sudėtingiausias vakaras gynyboje.

Prieš svarbiausių kovų pradžią Delfi kviečia susipažinti su visomis aštuntfinalio poromis.

Aštuntfinalio rungtynių tvarkaraštį ir laikus rasite čia: delfi.lt/a/120032478.