C grupėje kovoje tarp Ukrainos ir Italijos sprendėsi 2-os vietos ir Euro-2024 kelialapio likimas.

Leverkuzene vykusiame mače dvikova Ukrainos nusivylimui baigėsi be įvarčių. Abi rinktinės atranką užbaigė su 14 taškų, tačiau dėl geresnio tarpusavio rungtynių rezultato 2-ą vietą užėmė Luciano Spaletti auklėtiniai, kurie namuose ukrainiečius buvo įveikę 2:1.

Būtent italai kitąmet Vokietijoje vyksiančiame čempionate gins nugalėtojų titulą.

Ukrainiečiai į Euro-2024 patekti gali per Tautų lygos atkrintamąsias, kurios vyks 2024-ųjų kovą.

Ukraina Tautų lygos B divizione 1 grupėje liko antra, tačiau pirmą vietą užėmusi Škotija bilietą į Euro-2024 iškovojo per pagrindinę atranką.

Tautų lygos atkrintamosiose varžysis po keturias geriausias A, B ir C divizionų komandas, kurios į čempionatą nepateks atrankos keliu. Jos susidurs savo diviziono atkrintamosiose, iš kur į čempionatą iškops po vieną komandą.

Šiuo metu žinomos 20 iš 24-ių Europos čempionate dalyvausiančių rinktinių.

Antradienį paaiškės dar vienas Euro 2024 dalyvis: D grupės paskutinėse rungtynėse į tiesioginį bilietą pretenduoja Kroatija (13 taškų), kuri namuose priima armėnus (8).

Kroatams kelialapį į Euro 2024 garantuoja pergalė.

Kitose rungtynėse Velsas namuose priima turkus, čia šeimininkams reikia ne tik pergalės, bet ir palankaus rezultato Kroatijoje, bent jau armėnų išplėštų lygiųjų.

Pirmadienio rezultatai:

C grupė

Šiaurės Makedonija 1 – 1 Anglija

Ukraina 0 – 0 Italija



Standings provided by Sofascore

E grupė

Čia paskutinėse rungtynėse vietą Europos čempionate užsitikrino Čekija, kuri namuose 2:0 įveikė Moldovos futbolininkus.

Albanija 0 – 0 Farerų salos

Čekija 3 – 0 Moldova



Standings provided by Sofascore

H grupė

Antrą kartą Europos čempionate varžysis Slovėnija, kuri lemiamame mače namuose 2:1 įveikė Kazachstaną, kuriam svečiuose buvo reikalinga tik pergalė.

Grupėje pirmi – danai, kurie jau anksčiau buvo ramūs dėl vietos Euro 2024 pirmenybėse. Jie paskutinėse rungtynėse 0:2 nusileido Šiaurės Airijai, kuri liko 5-a (9 taškai).

Šiaurės Airija 2 – 0 Danija

San Marinas 1 – 2 Suomija

Slovėnija 2 – 1 Kazachstanas



Standings provided by Sofascore

2024-ųjų pirmenybės vyks Vokietijoje. Iš kiekvienos grupės tiesiai į čempionatą patenka po dvi pirmas vietas užėmusias komandas, taip pat šeimininkė Vokietija, o likusios trys paaiškės po atkrintamųjų, kuriose komandos galės dalyvauti UEFA tautų lygos keliu.

Jei į čempionatą kažkuri iš keturių geriausių diviziono komandų pateks tiesiogiai, vieta atkrintamosiose atiteks žemiau bendrame diviziono reitinge esančiai komandai.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją