Rungtynės pažymėtos bene gražiausiu iki šiol čempionato įvarčiu, įvarčiu į tuščius vartus ir nelengva Turkijos rinktinės pergale 3:1.

Sakartvelui šis mačas buvo debiutinis. Iki šiol šios šalies futbolo rinktinė Europos futbolo čempionate nėra žaidusi.

Šių rungtynių rezervinis teisėjas buvo Donatas Rumšas.

Turkija 3 – 1 Sakartvelas
26' [1 - 0] Mert Muldur
32' [1 - 1] Georges Mikautadze
65' [2 - 1] Arda Guler
90' [3 - 1] Kerem Akturkoglu

Prieš rungtynių pradžią Dortmunde prasidėjo didelė liūtis, o tribūnose susimušė komandų sirgaliai, tačiau prasidėjus rungtynėms tiek lietus, tiek ir muštynės aprimo.

Komandos nuo pat susitikimo pradžios žaidė atvirą futbolą ir kūrėsi daug pavojingų progų. Pirmosiomis minutėmis kamuolį gerokai ilgiau kontroliavo Turkija, tačiau vėliau žaidimas išsilygino.

Pirmasis įvartis krito pirmojo kėlinio viduryje, kai neleisdamas kamuoliui nusileisti ant žemės jį vienu lietimu į vartus tolimu smūgiu pasiuntė Turkijos rinktinės gynėjas Mertas Mulduras.

Po dviejų minučių į Sakartvelo vartus krito dar vienas įvartis, tačiau jis nebuvo įskaitytas dėl nuošalės, o jau 32-ąją minutę Turkija pati traukė kamuolį iš vartų, kai rezultatą išlygino Georgesas Mikautadze.

Sužaidus kiek daugiau nei valandą Turkija pranašumą susigrąžino. Įspūdingo grožio tolimu smūgiu įvartį pelnė 19-metis Madrido „Real“ supertalentas Arda Guleras.

Rungtynių pabaigoje Sakartvelas perėmė iniciatyvą ir rengė vieną pavojingą ataką po kitos, o keliant lemiamą kampinį į puolimą atbėgo netgi vartininkas. Vis dėlto nepavykus įmušti, Sakartvelui teko praleisti trečiąjį įvartį į tuščius vartus.


Kitas F grupės rungtynes šios komandos žais birželio 22 dieną, šeštadienį. Tuomet turkai susitiks su portugalais, o Sakartvelas kovos su Čekija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)