Jau pirmame kėlinyje komandos apsišaudė įvarčiais: Danieliui Birligea ir Mariusui Stefanescu atsakė svečių legionierius iš Slovėnijos Žiga Lipuščekas.

Po pertraukos Rumunijos čempionų pergalę įtvirtino Dariuso Olaru dublis.

RFS tapo vos antrąja Latvijos – o kartu ir visų trijų Baltijos šalių – komanda, pasirodžiusia pagrindiniame Europos lygos turnyre. Į jį rygiečiai iškopė lemiamame atrankos etape netikėtai po 11 m baudinių serijos eliminavę Nikosijos APOEL (Kipras).

Pirmasis prieš 15 metų kelią praskynė „Ventspils“ klubas.

RFS Europos lygoje dar laukia rungtynės su tokiomis komandomis kaip Stambulo „Galatasaray“ (Turkija), kurią latviai priims po savaitės, Frankfurto „Eintracht“ (Vokietija), Briuselio „Anderlecht“ (Belgija) ar Amsterdamo „Ajax“ (Nyderlandai).

Kitoje ketvirtadienio akistatoje Londono „Tottenham Hotspur“ namuose 3:0 susitvarkė su „Qarabag“ iš Azerbaidžano – nepaisant to, jog žaidė ne stipriausios sudėties ir jau 8-ą min. neteko iš aikštės pašalinto gynėjo Radu Dragusino.

Įvarčius mušė Pape Sarras, Brennanas Johnsonas bei Dominicas Solanke, tuo metu kitoje aikštės pusėje Toralis Bayramovas pataikė į skersinį smūgiuodamas nuo 11 m žymos.

Rungtynės vėlavo pusvalandį, kadangi svečių komandą gabenęs autobusas pateko į Anglijos sostinės spūstis. „Qarabag“ vairininkas Gurbanas Gurbanovas teigė, jog kelionė į stadioną truko pustrečios valandos, ir tai esą atsiliepė jo auklėtinių žaidimui.

Primename, kad kaip ir kiti UEFA turnyrai, šį sezoną Europos lyga pasitiko su nauja reguliaraus sezono sistema.

36 komandos nebėra suskirstytos į grupes ir pirmame etape visos konkuruoja bendroje lentelėje. Po aštuonių dvikovų su burtų lemtais varžovais į atkrintamąsias varžybas iškops 24 klubai. Tiesa, 9-24-ą vietas užėmusios ekipos dar grumsis preliminariame jų etape.

Kiti rezultatai:

Stambulo „Fenerbahče“ – Briuselio „Union St. Gilloise“ 2:1

„Malmo“ – Glazgo „Rangers“ 0:2

Amsterdamo „Ajax“ – Stambulo „Bešiktaš“ 4:0

Frankfurto „Eintracht“ – Pilzeno „Viktoria“ 3:3

„Lyon“ – Pirėjo „Olympiakos“ 2:0

„Roma“ – Bilbao „Athletic“ 1:1

„Braga“ – Tel Avivo „Maccabi“ 2:1