Unikalų trofėjų priėmė Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja, vykdanti mero pareigas, Nijolė Makštutienė. Ji pasidžiaugė, kad Alytuje yra tinkamos sąlygos Europos lygio futbolo renginiams organizuoti: „Džiugu, kad didelis Europos masto renginys vyksta Lietuvoje. Europos U-19 futbolo čempionatas yra svarbus renginys Alytaus miestui. Tikiuosi, kad šis čempionatas – ne paskutinis, o Lietuvos jaunimo rinktinei linkiu kuo didžiausios sėkmės“.

Taurės turas po Lietuvą prasidėjo Kaune, dabar trofėjus atvežtas į Alytų, o paskui keliaus į Marijampolę Alytaus miesto savivaldybėje visi norintys taurę gali pamatyti iki liepos 19 dienos. Pasak Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generalinio direktoriaus Edvino Eimonto, visada malonu lankytis Alytuje : „Tai sportiškas miestas, turintis puikią sporto bazę ir infrastruktūrą, gerai pasiruošęs Europos U-19 futbolo čempionato renginiams“.

Pereinamąjį trofėjų jaunimo rinktinėms UEFA įsteigė 1981 metais. Sidabruotas prizas pagamintas Italijoje ir sveria beveik 6 kilogramus. Iki 2002 m. trofėjų laimėdavo 18-mečiai, o vėliau čempionato amžiaus cenzas pakeistas iki 19-os metų.

Šį prizą jaunystėje yra laimėjusios tokios būsimos futbolo superžvaigždės kaip prancūzas Thierry Henry, portugalas Luišas Figo, anglas Paulas Scholesas, ispanai Andresas Iniesta, Fernando Torresas ir kiti.

Europos U-19 futbolo čempionatas startuoja liepos 20 dieną ir finišuos rugpjūčio 1-ąją. Čempionato rungtynės bus žaidžiamos Alytuje, Kaune ir Marijampolėje.

Alytuje vyks po dvejas A grupės (Nyderlandai–Ispanija, Nyderlandai–Portugalija) ir dvejas B grupės rungtynes (Gruzija–Prancūzija, Turkija–Prancūzija) bei čempionato pusfinalis liepos 29-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)