Po mačo pralaimėjusios ekipos strategas Andrius Skerla svarstė dėl vienuolikos metrų baudinių specifikos.

„Tą ką pasakiau tegul ir lieka rūbinėje. Jeigu nori laimėti – turi laimėti per 120 minučių. Niekada nesutiksiu, kad baudiniai yra loterija, tai yra psichologija. Ruošėmės mes tam, išsirinkome tuos žaidėjus, kurie gerai atrodė treniruotėse, bet jos yra viena, o rungtynių spaudime viskas yra kitaip“, – kalbėjo treneris.

A. Skerla atidavė pagarbą varžovui.

„Turėjome keletą aštrių momentų, jų nebuvo daug, bet ir „Banga“ turėjo savo progų. Iš tikro nebuvo lengva žaisti, nes varžovai gerai gynėsi, uždarė erdves. Turėjome daug problemų poziciniame žaidime“, – teigė jis.

Po mačo „Hegelmann“ žaidėjai neslėpė emocijų ir ašarų.

„Pasitikėjimas tiek pas mane, tiek pas futbolininkus tikrai buvo. Mes „Bangą“ dažnai įveikiame ir tikrai tiki, jog laimėsi. Vertinome varžovą. Rungtynės buvo geros, kovingos. Vyrai atidavė visas jėgas, bet turbūt nesukūrėme tiek, jog laimėtume“, – komentavo treneris.

„Visada smagu, kai yra palaikymas. Mes sirgalių neturime. Kas yra mūsų sirgaliai? Tėvai, draugai, giminės. Tikrai yra didelė paspirtis, kai komanda turi tokius gerus sirgalius, kaip „Banga“. Jiems tai buvo tarsi dvyliktas žaidėjas.

Tai buvo antras „Hegelmann“ komandos pralaimėtas taurės finalas. 2022 metais finale 1:2 kauniečiai nusileido Vilniaus „Žalgiriui“.

„Abudu finalai yra skaudūs, kai juos pralaimi. Abu finalus gerai žaidėme, bet finalai yra tam, kad juos laimėtum, o ne žaistum“, – kalbėjo A. Skerla.