Paskutinį atrankos etapą panevėžiečiai pradėjo pralaimėjimu 0:3 (0:0) Osvestrio „The New Saints“ futbolininkams iš Velso.

Per visas rungtynes LFF stadione Lietuvos ekipa neatliko nė vieno smūgio į vartų plotą, o antrame kėlinyje pabiro gynyboje.

„Viską pasako rezultatas. Varžovai jo visiškai nusipelnė, buvo geresni visais aspektais. Ką bekalbėjome prieš rungtynes apie didžiulį šansą, kokio kai kurie žaidėjai galbūt nebeturės gyvenime, viskas buvo pamiršta aikštėje. Žaidėme be jokios dvasios“, – pripažino „Panevėžio“ strategas, atviravęs, kad jam stebėti vaizdą aikštėje buvo vienoda kančia kaip ir negausiai publikai.

33-ią min. pavojingai smūgiavo Amine’as Benchaibas, vėliau du sykius formalius aikštės šeimininkus gelbėjo Vytautas Černiauskas.

Vis dėlto „Panevėžio“ vartininkas nepadėjo, kai 52-ą min. po kampinio ir papildomo perdavimo iš aštraus kampo galva kamuolį į tinklą nukreipė „The New Saints“ gynėjas Danielis Daviesas.

Maža to, netrukus pasikarščiavęs Nicolasas Gorobsovas galėjo dėkoti teisėjui iš Albanijos Eldorjanui Hamiti, kuris atlaidžiai pažiūrėjo į grubią argentiniečio pražangą ir apsiribojo įspėjimu.

Net ir S. Vrevenas neslėpė nesupratęs tokio arbitro vertinimo.

„Buvau 300 proc. įsitikinęs, kad N. Gorobsovui bus parodyta raudona kortelė. Neįtikėtina, kad teisėjas nutarė kitaip. Mintyse jau regėjau, kaip jis diskvalifikuojamas šešerioms rungtynėms – bent jau taip epizodas atrodė žiūrint iš mano taško.

Būdamas patyrusiu žaidėju, negali šitaip elgtis. Tikiuosi, jis pats supranta, kad pasielgė visiškai absurdiškai“, – abiem ištiestomis kojomis į varžovą šokusį auklėtinį protino 51-erių belgas.

Nicolasas Gorobsovas

Jėgos aikštėje tuomet liko lygios, šansų lyginti ir rezultatą dar turėjo Cheikhou Diengas bei Jovanas Čadženovičius.

Bet ko nepadarė „Panevėžys“, ėmėsi valai – 64-ą min. saugas Danielis Williamsas aikštės krašte suklaidino du oponentus ir padvigubino skirtumą. Kraujo skonį pajutę svečiai rungtynių pabaigoje jau visiškai kontroliavo įvykius.

O prasidėjus kompensuotam laikui svajas apie papildomų 3 mln. eurų injekciją į Aukštaitijos sostinės futbolo klubą galutinai išsklaidė dar vienas Beno Clarko įvartis. Po jo etatinių Velso čempionų strategas Craigas Harrisonas su savo štabu triumfavo lyg jau būtų pirmą kartą šalies istorijoje iškopę į grupių etapą.

UEFA Konferencijų lygos atkrintamojo atrankos varžybų etapo pirmąsias rungtynes: "Panevėžio" ir Osvestrio "The New Saints"

S. Vrevenas taip pat sutinka, kad „Panevėžiui“ beliko mėginti pataisyti savo reputaciją. Specialistui dabar labiau rūpi, kaip neiškristi iš A lygos.

„Visada prašau žaidėjų pasižiūrėti į veidrodį, pats tą darau pirmas. Esu atsakingas dėl tokio rezultato. Kita vertus, vakaras gali būti blogas, bet šitaip pasiduoti negalima niekada. Tai atspindi visą mūsų sezoną. Kaip buvome paskutiniai A lygoje, taip ir dabar esame. Yra labai daug sunkumų, jei šitaip tęsime, niekur mes nepakilsime. Šiandien žaidėme kaip berniukai, viską atidavėme gerokai per lengvai.

Žinoma, kad galime sužaisti geriau nei šiandien. Esame tai padarę net ir šiame sezone, kad ir koks jis nevykęs. Bet turime prisiimti atsakomybę. Jei to nepadarysime, visas sezonas liks toks pat š*dinas kaip yra dabar.

Pirmiausia tiesiog reikia pradėti kovoti kiekvieną savaitę. Turime būti sąžiningi vienas kitam – jeigu nesusiimsime, savo užpakalių mes neišgelbėsime. Kai nėra kovos, nėra nieko. Turime apie tai rimtai pasikalbėti“, – į vatą nevyniojo S.Vrevenas.

Atsakomosios rungtynės po savaitės vyks Didžiojoje Britanijoje, jas taip pat transliuos Delfi TV ir portalas „Delfi“.