Iš Suomijos kilusios naujokės į komandą atvyko tiesiai iš Švedijos aukščiausios moterų futbolo lygos, kur atstovavo Stokholmo „AIK“ ekipai. „Gintra“ šalių susitarimu išpirko galiojusius žaidėjų kontraktus.

Į Šiaulius jau atvykusios ir prie geltonai juodų treniruočių proceso prisijungusios naujokės išsirinko ir marškinėlių numerius. M. Hagstrom vilkės 14-uoju numeriu pažymėtą aprangą, tuo tarpu S. Jaatinen žais su 9-uoju numeriu paženklintais marškinėliais.

Futbolininkės yra komandos vyriausiojo trenerio Ollipekka Ojala tautietės, tačiau praeityje jo treniruotose komandose joms žaisti neteko.

„Buvome skirtingose barikadų pusėse, Suomijos lygoje man teko žaisti prieš trenerio vadovaujamą komandą „Kuopio KuPS“. Žinau, kad treneris yra atsidavęs futbolui, iš žaidėjų treniruotėse ir rungtynėse reikalauja maksimumo, bet tuo pačiu yra draugiškas ir visada palaikantis žaidėjas“, – kalbėjo S. Jaatinen.

Silja Jaatinen

„Man taip pat neteko žaisti trenerio komandoje, tačiau girdėjau daug gerų atsiliepimų apie jį. Jo buvimas prie „Gintros“ vairo tapo papildomu argumentu drąsiai atvykti čia“, – antrino M. Hagstrom.

Iš nedidelio Kanuso miestelio Suomijoje kilusi M. Hagstrom pažymėjo, kad su Silja komandos draugėmis tapo tik Švedijoje, anksčiau joms vienoje aikštėje teko žaisti tik vienai prieš kitą. S. Jaatinen didžiąją savo karjeros dalį praleido Helsinkio HJK klube, o M. Hagstrom nuo 2018-ųjų keturis sezonus atstovavo kitai Suomijos ekipai „Aland United“.

„Suomijoje atstovavome skirtingiems klubams, o į Švediją išvykome kartu. Šios šalies čempionato lygis tikrai aukštas, visos komandos konkurencingos, žaidėjos greitos, fiziškai tvirtos, o rungtynės vyksta dinamišku tempu“, – sukauptos patirties privalumais Švedijoje dalinosi M. Hagstrom.

Monica Hagstrom

Po pirmosios treniruotės su komanda žaidėjos džiaugėsi draugiškai jas priėmusiu kolektyvu bei akcentavo treniruotės intensyvumą.

„Dar prieš atvykstant kalbėjome su treneriu, kad mūsų tikslas bus kuo greičiau įsilieti į komandą pilnu pajėgumu, nes jau čia pat laukia rungtynės Baltijos lygoje. Komandoje yra nemažai individualiai stiprių žaidėjų. Turėsime sujungti visų stipriąsias puses į bendrą komandinį rezultatą“, – pirmaisiais įspūdžiais po treniruotės dalinosi kairiakojė S. Jaatinen.

„Gintros“ naujokės turi tikslą netolimoje ateityje apsivilkti Suomijos nacionalinės moterų rinktinės marškinėlius bei tikisi sėkmingo pasirodymo UEFA moterų Čempionių lygoje.

„Turime patirties atstovaujant jaunimo rinktinėms, o ateityje tikime galimybėmis ginti ir nacionalinės moterų rinktinės garbę. O šiuo metu koncentruojamės į naujos komandos pažinimą, laukiame artėjančių iššūkių, o Čempionių lyga, žinoma, yra tai kas suteikia dar didesnę motyvaciją“, – kalbėjo žaidėjos.

Abi futbolininkės turės progą debiutuoti geltonai juodų gretose jau šį savaitgalį Baltijos lygos rungtynėse su Talino FC „Flora“.

Primename, kad rugsėjo 4–7 dienomis Šiauliuose vyks UEFA moterų Čempionių lygos atrankos turnyras. 3-oje atrankos grupėje kartu su Lietuvos čempionėmis dėl vienintelio kelialapio į pagrindinį turnyrą varžysis legendinis Škotijos klubas Glazgo „Celtic“, Suomijos čempionė „Kuopio KuPS“ ir Moldavijos lygos nugalėtoja „Agarista CSF“.

Pusfinalyje „Gintros“ futbolininkių laukia kova prieš „Agarista CSF“.