Namų ekipa užtikrintai žaidė nuo pirmųjų minučių – Esmilio Kaušinio bandymą sustabdė Mantas Bertašius, o jau 11 minutę perdavimo iš Artemo Ščedro sulaukęs Michailas Thuique kamuolį pasiuntė į vartų tinklą. Pavojingai atakavo ir Leo Ribeiro, kitoje aikštės pusėje Mato Ramanausko spirtas kamuolys skriejo į skersinį.

Sužaidus kiek daugiau nei pusvalandį L. Ribeiro pasiuntė perdavimą į baudos aikštelę, puikiai įkirtęs Steve’as Kingue drebino vartų konstrukciją, Patricko Popescu smūgį sustabdė M. Bertašius.

Kėlinio pabaigoje gaisrai kilo prie abiejų vartų – Cesinha smūgiavo tiesiai į varininką, A. Ščedras šovė visai šalia vartų, o M. Thuique turėjo net porą gerų progų pelnyti dublį.

Cesinha iškart po pertraukos rezultatą galėjo išlyginti, tačiau kamuolys riedėjo šalia stačiakampio. Visgi, dar vieną įvartį pelnė M. Thuique, kai P. Popescu smūgis skriejo į vartų konstrukciją, o laiku ir vietoje atsidūręs puolėjas buvo taiklus. Dar vieną šansą turėjo P. Popescu, bet šįkart gerai žaidė M. Bertašius.

Prabėgus valandai, Ignas Venckus kamuolį sukirto su vartų konstrukcija, o kėlinio pabaigoje savuosius šansus turėjo Valdas Paulauskas bei Antonio Lara, tačiau kamuolys vartų tinkle taip ir nesuspurdėjo. Tašką rungtynėse padėjo Matas Vareika, kuris pasižymėjo po puikaus Njoya Abdelo Kadero perdavimo.

Po sužaistų 27-ojo turo rungtynių Andriaus Skerlos vadovaujama ekipa su 54 taškais pakilo į pirmąją poziciją, savo ruožtu gargždiškiai yra surinkę 34 taškus bei žengia ketvirti.

Atkeltose rungtynėse ginklus Suvalkijoje surėmė Marijampolės „Sūduva“ bei „Kauno Žalgiris“. Nors svečiai pirmavo, po Viliaus Armanavičiaus antrosios geltonos kortelės marijampoliečiai rezultatą išlygino – dvikova baigėsi rezultatu 1:1 (0:0).

Pirmoje kėlinio pusėje ekipos apsikeitė pavojingais momentais – stiprų Artiomo Fiodorovo smūgį bei Tautvydo Burdzilausko šūvį sustabdė Deividas Mikelionis, Giedrius Zenkevičius apsigynė nuo Viliaus Armanavičiaus bandymo.

39 min. netikėto kamuolio baudos aikštelėje sulaukė Artūras Dolžnikovas, visgi, pastarasis, iš gan sunkios situacijos, uždirbo tik kampinį. Po kelių minučių iš tolimos distancijos šalia vartų smūgiavo Igoris Maksimovičius, Gratas Sirgėdas atsakė tuo pačiu.

Antrosios rungtynių pusės pradžioje baudos aikštelėje prasižengė Tautvydas Burdzilauskas, prie 11 metrų atžymos stojęs Vilius Armanavičius buvo tikslus.

77 min. antrą geltoną kortelę prieš save išvydo Vilius Armanavičius, o vos po minutės rezultatas tapo lygus – po Roko Filipavičiaus pakelto kampinio visiškai laisvas likęs Dariušas Stankevičius kamuolį pasiuntė į artimąjį vartų kampą. Susitikimo pabaigoje Klavsas Kramensas smūgiavo galva, visgi, kamuolys leidosi ant vartų.

Po šio mačo kauniečiai su 45 taškais tvirtai laikosi 3-ioje turnyro lentelės pozicijoje, marijampoliečiai – savo sąskaitoje turi 24 taškus ir rikiuojasi aštunti.