Dabar eilė pasekti žaliai-baltų pavyzdžiu ir pakartoti kažką panašaus atėjo kitiems dviem mūsų kolektyvams – FK „Panevėžiui“ ir „Kauno Žalgiriui“.

„Palaikome visas Lietuvos komandas, kurios dalyvauja Europos turnyruose. Tas pats „Kauno Žalgiris“ norėtųsi, kad gerai pasirodytų. O Vilniaus „Žalgiris“ šaunuolis – puikiai žaidė. Visam Lietuvos futbolui yra daug geriau, kai komandoms sekasi ir jos žengia kuo toliau“, – teigė patyręs „Panevėžio“ kapitonas Linas Klimavičius.

Patys panevėžiečiai ketvirtadienį svečiuose grumsis su grėsmingu varžovu – Izraelio vicečempionu Beer Ševos „Hapoel“, o kauniečiai viešės pas Lenkijos bronzos medalininką Poznanės „Lech“. Abiem lietuviškoms ekipoms tai bus antrojo UEFA Konferencijų lygos atrankos etapo pirmosios rungtynės.

Tiesa, žalgiriečiai tik nuo čia ir pradės savo pasirodymą, o štai miesto prie Nevėžio atstovams tai bus jau antrasis iššūkis – jie pirmame kvalifikaciniame raunde bendu rezultatu 3:2 (2:2 ir 1:0) nugalėjo Orhėjaus „Milsami“ vyrus iš Moldovos.

Į antrąjį UEFA Konferencijų lygos atrankos etapą žengęs „Panevėžys“ užsitikrino 350 tūkstančių eurų premiją, bet ja pasitenkinti neketina.

„Dalyvaujame turnyre, todėl stengsimės pasiekti maksimumą – kiek galėsime, tiek išpešime. Jeigu pasiseks, toliau eisime. Viskas priklausys nuo to, kaip patys pasiruošime. Bet aš tikrai tikiu šia komanda ir galvoju, kad galime ir daugiau. Pasižiūrėsime, kaip ten bus“, – bendraudamas su „Delfi“ drąsiai kalbėjo klubo direktorius Bronius Vaitiekūnas.

Tikras vakarėlis užsikūrė „Panevėžio“ rūbinėje po triumfo Moldovoje, tačiau dabar komandos viduje – maksimalus susikaupimas ir rimtis.

„Reikia džiaugtis tuo, ką pasieki. Raminti emocijų neverta. O tam džiaugsmui nurimus pradėjome ruoštis naujam varžovui. Tikrai savęs nenuvertiname ir kovosime dėl patekimo į trečią etapą“, – tikino L. Klimavičius.

Optimizmo panevėžiečiams netrūksta ne tik dėl išgyvenamos istorinės sėkmės – tik 2015-aisiais įkurta organizacija pirmąjį europinį barjerą įveikė pirmą kartą per visą savo gyvavimą.

Net septynias sausas pergales iš eilės (bendru santykiu 13:0) vietiniame fronte pasiekęs „Panevėžys“ yra A lygos lyderis, šiuo metu 3 taškais lenkiantis vienu maču daugiau sužaidusį titulą ginantį „Žalgirį“.

Jei mėlynai-raudoni savo vartų tinklą nepaliestą vietinėse pirmenybėse išsaugojo jau 630 minučių, tai oficialios sezono pradžios vis dar laukiantis jų būsimasis oponentas „Hapoel“ startavo itin nesėkmingai. Penkiskart Izraelio čempionai iš Beer Ševos patyrė pažeminimą šalies taurės turnyre, kur net 1:6 nepasipriešino Tel Avivo „Maccabi“ pajėgoms.

„Teko matyti tik ištraukas, bet pasirodė, kad „Maccabi“ tą dieną žaidė galingiau ir pelnytai nugalėjo. Bet sunku kažką spręsti, nes tai vis tiek buvo tik pirmos jų pusiau oficialios rungtynės. Jų čempionatas prasideda tik po mėnesio. Manau, yra gana tinkamas laikas rungtyniauti su jais“, – svarstė L. Klimavičius.

„Visada yra žymiai lengviau nugalėti varžovus, kai nepraleidi įvarčio. Tai yra labai svarbu, norėtųsi tai padaryti ir rytoj. Tą patį rodome ir A lygoje, kur kartais mums patiems užtenka įmušti ir vieną įvartį“, – pasakojo gelžbetoninę gynybą cementuojantis kapitonas.

Paskutinę A lygos dvikovą su „Šiauliais“ dėl dviejų geltonų kortelių praleido panevėžiečių snaiperis Ariagneris Smithas. Šviežias ir pailsėjęs jis bus pasirengęs iš peties pasidarbuoti Izraelyje – kaip ir kiti futbolininkai.

Nors visas „Panevėžio“ dėmesys dabar nukreiptas būtent į UEFA Konferencijų lygos turnyrą, jau sekmadienį laukia ir itin atsakingas mūšis sostinėje su ant kulnų minančiu „Žalgiriu“.

Atmetus kelionę atgal, panevėžiečiai prieš principinį susidūrimą teturės vos dieną gryną poilsio.

„Komanda bus pasiruošusi sekmadienį. Nematome didelės bėdos. Tikrai duosime kovą ir sieksime pergalės. Tik šiuo metu net nesinori apie tai galvoti. Rytoj laukia svarbios rungtynės ir koncentruojamės joms, o kas bus sekmadienį, tas bus sekmadienį.

„Žalgiris“ yra artimiausias varžovas ir pergalė išvykoje pakylėtų mus dar šiek tiek aukščiau. Net ir laimėjus ar pralaimėjus, čempionatas tuo dar nesibaigs ir sezone lauks nemažai rungtynių. Bet, savaime aišku, laimėjimas prieš pagrindinį varžovą turėtų dvigubą įtaką lentelėje“, – tvirtino L. Klimavičius.

Net dešimtą kartą iš eilės UEFA organizuojamose varžybose dalyvaujantis „Hapoel“ pernai prasibrovė į Konferencijų lygos grupių varžybas, kur per šešis turus su „Villarreal“, „Lech“ ir Vieno „Austria“ suklupo vos kartą (0:1 prieš ispanų „Villarreal“) bei tik per plauką nekeliavo tolyn.

„Hapoel“ tvirtovė – daugiau nei 16 tūkstančių žiūrovų talpinantis „Turner“ stadionas, kur įspūdingai karštą atmosferą kuria ištikimiausių fanų grupuotė „Ultra South 1949“.

Įdomu, kad „Hapoel“, kurio garbę 2019-2020 metais gynė ir vartininkas Ernestas Šetkus, tarptautinėje arenoje jau yra tekę susidurti su lietuviais. Izraelio klubas 1997-1998 metų Taurių laimėtojų taurės turnyre tik pačioje pratęsimo pabaigoje 2:1 (0:0 ir 0:0) eliminavo Vilniaus „Žalgirį“.

Beer Ševos ekipos pagrindą sudaro vietiniai futbolininkai, o tarp legionierių yra lenkas Patrykas Klimala, portugalas Helderis Lopesas, švedai – Kristofferis Petersonas ir Tomas Amosas, bulgaras Yoni Stoyanovas, rumunai – Antonio Seferas ir Adrianas Paunas bei argentinietis Mariano Barreiro.

Komandos vairą savo rankose laiko ilgametis klubo ir Izraelio rinktinės žaidėjas Elyanivas Barda.

Tiek pirmųjų (liepos 27 d. 21 val.), tiek ir atsakomųjų (rupjūčio 3 d. 19 val.) rungtynių tarp „Hapoel“ ir „Panevėžio“ tiesioginės vaizdo transliacijos – portale „Delfi“ ir per „Delfi TV“.

Atsakomasis mačas bus surengtas Marijampolėje. Būtent šį miestą kaip savo namus „Panevėžys“ įregistravo pirmiems dviem atrankos etapams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją