Strategas po pergalės net 5:0 iškovoto dar vieno čempiono titulo dėkojo savo žaidėjams ir teigė, jog šį sezoną užduočių dar netrūksta.

„Pirmiausia noriu pasveikinti mūsų aistruolius. Sveikinu tuos, kurie myli „Žalgirį“. Ačiū jiems labai už palaikymą. Ačiū Vilniaus miestui, savivaldybei. Už tą palaikymą. Dėkojame aistruoliams už tai, kad jie yra tokie. Dabar kažką ir sunku kalbėti apie rungtynes. Tai rungtynės, kurios suteikė teisę būti čempionais. Pergalė, kuri kalba už save. Noriu labai padėkoti savo žaidėjams. Buvo gerų rungtynių, geras sezonas. Tik pritrūko sėkmės Europos turnyre. Ačiū žaidėjams, jie tikri vyrai. Didžiuojuosi jais. Ir aš, ir jie prisimins šį čempionatą ir iškovotą auksą“, – teigė strategas.

Jam tai buvo šeštasis čempionų titulas Lietuvoje ir trečiasis su „Žalgirio“ komanda.

„Kiekvienas titulas nelengvai iškovojamas, ne paprastai suteikiamas. Kiekvieną kartą atrodo, kad gal kažką ir reiktų kitaip. Bet titulas yra titulas, antra vieta kas kita“, – kalbėjo treneris.

Čempionų vardus vilniečiai užsitikrino 32-ajame ture, iki pirmenybių pabaigos likus keliems turams.

„Žinoma, sustoti nežadame. Šiandien švenčiame kaip tikri čempionai. Čempionatas tęsiasi ir turime jį užbaigti kaip čempionai Nors ir prarasti titulo neįmanoma. Tačiau sieksime laimėti“, – patikino V. Čeburinas.

Dalis jo komandos auklėtinių rungtyniauja keliuose turnyruose ir trečiadienį žais UEFA Jaunimo lygoje, o savaitgalį taip pat ir LFF II lygoje.

„Esame esame viena struktūra, turime ir B komandą II lygoje. Ji siekia išeiti į pirmą lygą, mums tai itin svarbu. Dar labai svarbios rungtynės laukia trečiadienį prieš „Man Utd“. Noriu pakviesti aistruolius ir visus mylinčius futbolą atvykti į rungtynes, palaikyti mūsų komandą. Mūsų vaikinams tai puikus šansas. Jie sieks jį išnaudoti“, – sakė V. Čeburinas.

„Žalgirio“ atakų lyderis Liviu Antalis po auksinėmis tapusių rungtynių teigė, kad abejonės dėl jo sugrįžimo tapo motyvacija siekti naujų aukštumų.

Rungtynėse prieš „Dainavą“ legionierius prieš Rumunijos pasižymėjo dviem įvarčiais ir rezultatyviu perdavimu. Iškovotas čempionų titulas jam antrasis – su „Žalgiriu“ jis nugalėjo ir 2019 metų sezone.

„Laimėjome titulą po sezono pertraukos. Žinoma, kai laimi, viskas būna gerai. Aišku, sunkių akimirkų buvo. Kaip esu minėjęs, stiprios ir geros komandos moka atsitiesti. Tą matėme ir šiandien, nepalikome šansų varžovams. Džiaugiuosi, jog esu šios komandos dalimi. Dėkoju treneriui, direktorei, žaidėjams. Visi atliko puikų darbą“, – teigė L. Antalis.

Pasak jo, pasiekti tikslą padėjo gera atmosfera komandoje: „ Po praėjusio sezono pasikeitė daug žaidėjų. Tapome kaip tikra Komanda. Tai labai svarbu. Jei nori kažką pasiekti – privalai būti komanda. Būti kaip šeima. Kai kažkas nesiseka svarbu padėti vienas kitam. Palaikyti vienas kitą. Praėjusiais metais to trūko. Šiemet visi buvo įsitraukę, susitelkę. Mums tai buvo tikrai geras sezonas.“

Praėjusio sezono pabaigoje L. Antaliui buvo atlikta operacija, į rikiuotę jis grįžo tik prieš pat prasidedant naujam sezonui. Nepaisant to, puolėjas su 18 įvarčių yra rezultatyviausias čempionate.

„Po traumos daugelis kėlė klausimą ar aš sugrįšiu, kaip atrodysiu, ar galėsiu padėti komandai. Tai buvo man kaip motyvacija. Prieš sezoną net susilažinau, kad įmušiu daugiau nei 15 įvarčių. Tą pavyko padaryti. Džiaugiuosi, kad pavyksta įmušti. Džiaugiuosi mėgaudamasis kiekvienu momentu futbole, nes žinau, kad mano kelionė artėja prie pabaigos. Galbūt žaisiu dar sezoną ar du. Noriu pasimėgauti kiekviena akimirka futbole, – kalbėjo rumunas.

– Mano šeima – dukra, žmona labai padėjo man atsitiesti, nes jie tiki manimi. Man sakė, kad esu stiprus, galiu sugrįžti. Pamenu, kai operavausi ir buvo sunkus momentas. Kasdien dirbau po 4 valandas kad sugrįžčiau. Rezultatai ateina. Pirmas rungtynes sužaidžiau po 4 mėnesių ir 10 dienų. Nors man prognozavo grįžimą po 6 mėnesių. Ačiū Dievui, kad esu čia. Ačiū už pasitikėjimą ir palaikymą. Be savo komandos draugų tokių skaičių nepasiekčiau. Šį sezoną [per visus turnyrus] įmušiau 20 įvarčių, atlikau 5 rezultatyvius perdavimus. Liko 4 rungtynės, noriu žaisti iki pabaigos. Tikiuosi įmušti kuo daugiau įvarčių. Man kiekvienas įvartis kaip maža šventė.“

„Žalgirio“ saugas Paulius Golubickas po užsitikrinto čempionų titulo sakė, kad Vilniaus ekipos sėkmę nulėmė vienybė ir tikslesnis žaidimas atakoje, o savo sezoną įvardijo kaip geriausią.

P. Golubickas „auksinėse“ rungtynėse prieš buvusią komandą „Dainavą“ įmušė pirmąjį įvartį, vėliau atliko rezultatyvų perdavimą ir buvo vienas iš kertinių pergalės kalvių.

„Džiugu kad pavyko anksčiau užsitikrinti tą titulą. Rezultatas geras, ir emocija puiki. Aišku gaila, kad sirgalių beveik nebuvo stadione, tik minimaliai. Super, labai džiaugiamės, puikus sezonas ir visi patenkinti“, – kalbėjo jis.

Saugas Lietuvos čempionu tapo antrą kartą po 5 metų pertraukos. „Jausmas gal dar geresnis dėl to, kad jau pakankamai senai teko tą titulą laimėti. Jausmas išties – nuostabus. Kad esame verti, parodėme ir žaidimu, rezultatu. Smagu dėl komandos, dėl sirgalių, dėl pačio klubo. Praėjusiais metais nepavyko, bet nesustojom nepasidavėm ir šiais metais susigrąžinome titulą“, – sakė P. Golubickas.

Lygindamas su praėjusiu sezonu, kuriame žalgiriečiai liko antri, jis kalbėjo apie teigiamus pasikeitimus komandos atmosferoje: „Šiemet galbūt vieningesnė komanda. Žaidėjų pasikeitė nemažai, atėjo nauji. Kažkuriose pozicijose pridėjo kokybės. Manau, kad visi buvome kaip vienas kumštis, daugiau vienas už kitą kovojame. Žinoma, ir trečioje zonoje buvo geresnis išpildymas manau. Praėjusiais metais susikurdavome tų progų, bet kažkaip nepavykdavo užbaigti. Šiemet buvo ir neišnaudotų, bet daugiau susikurdavome ir realizuodavome tuos įvarčius. Visgi, mana pagrindinė priežastis yra tai, kad buvo puiki komanda ir iš tos rūbinės viską pernešame į aikštę.“

Šį sezoną P. Golubickas jau įmušė 6 įvarčius ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų. „Dabar galėčiau sakyti, kad turbūt geriausias sezonas ir statistiškai, ir pagal tai, kaip jaučiuosi aikštėje. Aišku, komanda prie to prie tų individualių rezultatų prisideda. Puikiai sekasi žaisti su Giedriumi Matulevičiumi, jis mane „maitina“ kamuoliais, aš duodu Jam. Faktorių daug, bet šis sezonas tikrai man geriausias.“

Futbolininkas taip pat dėkojo V. Čeburinui, su kuriuo dirbdamas kartu iškovojo savo antrą titulą.

„Reikia padėkoti treneriui. Trys sezonai su juo ir du iškovoti titulai. Vadinasi, kažką jis atranda manyje, moka tą išnaudoti. Dėkoju, jam, kad leidžia man atsiskleisti aikštėje. Randa man tą poziciją, suburia komandą kartu, išnaudoja geriausias puses. Duoda šiek tiek laisvės. Nors nori ir disciplinos, bet kartu duoda ir laisvės. Tai didelis trenerio indėlis. Džiugu, kad žaidėjai taip pat priima ką jis perduoda mums“, – kalbėjo P. Golubickas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją