„Panevėžys“ nulinėmis lygiosiomis ir dviem pralaimėjimais pradėjo naująjį „Topsport A lygos“ sezoną ir su 2 taškais rikiuojasi paskutinėje turnyro lentelės vietoje.

Tačiau šalies futbolo bendruomenės ir sirgalių dėmesio centre ne tik komandos rezultatai, o „Žemynos“ progimnazijos aikštės būklė.

Dar prieš sezono startą A lygos klubų valdyba nutarė neleisti rezervinėse aikštėse žaisti A lygos rungtynių įskaitant ir „Žemynos“ progimnaziją, tačiau sprendimas pakeistas nukentėjusiųjų klubų naudai.

Pastarieji turėjo atlikti savo namų darbus, tačiau „Panevėžio“ klubo pasirengimas ir darbai „Žemynos“ stadione sulaukė pašaipų ir kritikos iš futbolo bendruomenės.

Susidėvėjusi aikštės danga prieš sezoną sulopyta atskiromis, skirtingos spalvos juostomis, už vartų sukabinti reklaminiai tentai nesukūrė vizualiai patrauklesnio vaizdo.

Klubo vadovai dienraščiui „Sekundė“ skundėsi dėl nepagrįstų priekaištų: neva, klubas įvykdė visus federacijos duotus nurodymus.

„Stadiono danga prieš keletą metų gauta iš federacijos. Visą laiką ji buvo gera, o dabar tapo bloga. Tikslas turėtų būti dangos kokybė, o ne spalva. Sunku pasakyti, kas čia atsitiko“, – kalbėjo „Panevėžio“ klubo direktorius Bronius Vaitiekūnas.

Anot jo, panaši situacija ir dėl stadioną dengiančių tentų. Jeigu jie būtų stori, tiesiog neatlaikytų svorio ir nuvirstų. Šiauliai, pasak B. Vaitiekūno, panaudojo lygiai tokius pat tentus, tik tamsesnės spalvos.

Bet federacijai neįtiko tik panevėžiečių pasirinkimas. „Kai nėra saulės, tentai tikrai nepersišviečia. Neįmanoma padaryti taip, kaip nori federacija. Bet šiuo atveju kalbame tik apie estetinį vaizdą, skonio skirtumus“, – mano B. Vaitiekūnas.

„Visa ta sumaištis labai išblaško. Laiką ir energiją norėtume skirti pasiruošti rungtynėms, o ne tokiems dalykams. Bet kaip diena, taip naujiena“, – nusivylimo neslėpė klubo vadovas.

Skirtingi vertinimo kriterijai Panevėžio savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Justinas Jasiukaitis neslepia, kad federacijos pozicija ir jam atrodo keista. Anot jo, Savivaldybė įgyvendino, ko buvo prašoma – stadionas uždengtas specialiais, reikalavimus atitinkančiais tentais.

„Spaudimas jaučiamas tik iš federacijos. Kyla visokių minčių. Man jau kvepia kažkuo neskaniu. Gal kam nors nepatinka, kad „Panevėžys“ per greitai tapo čempionu? Tai, ko buvo prašoma įgyvendinti, mes padarėme, nors man, prisipažinsiu, buvo nesuprantami ir tie įnoriai. Tentai įrengti tokie pat kaip Šiauliuose, skiriasi tik spalvos. Tai kodėl Šiaulių tentai tiko, o mūsų – ne“, – stebisi J. Jasiukaitis, kuris cituojamas dienraštyje „Sekundė“.

LFF prezidentas: A lyga į „Žemyną“ nebesugrįš

LFF prezidentas Edgaras Stankevičius miesto savivaldybės sporto skyriaus vedėjo žodžius vadina absurdu.