Poros favoritų laikyti turkai ilgokai ne tik niekaip neįveikė žalgiriečių gynybos, bet ir patys pirmi prasileido. Nors antroje antrojo kėlinio pusėje „Galatasaray“ atsakė dviem iš eilės tiksliais smūgiais, šeimininkai nepakriko ir pačioje dvikovos pabaigoje, 90+2 min., Donatas Kazlauskas išplėšė istorines lygiąsias 2:2 (0:0).

Emocijų apimtas įvarčio autorius nusimovė marškinėlius ir sviedė į „Žalgirio“ sirgalių tribūną. Arbitras jam parodė geltoną kortelę. Kadangi tai buvo antroji futbolininko geltona kortelė, arbitras traukė raudoną kortelę.

Klubai kovoja dėl šanso žengti žingsniu arčiau išsvajoto tikslo – UEFA Čempionų lygos grupių etapo.

Jei nepasisektų, žalgiriečiai savo pasirodymą pratęstų trečiame UEFA Europos lygos atrankos etape.

Atsakomosios rungtynės vyks po savaitės, rugpjūčio 2-ą dieną, Stambulo ekipos tvirtovėje – „Rams Park“ stadione.

Nors pirmame kėlinyje du trečdalius laiko kamuolį kontroliavo svečiai, kurie kėlė ir šešis kampinius, realiausią progą visgi susikūrė žaliai-balti. 17 minutę vienui vienas prieš patyrusš varžovų vartininką Fernando Muslerą iššoko puolėjas Mathiasas Oyewusi, tačiau iš kone idealios situacijos jis smūgiavo netiksliai. Turkijos atstovai kėlinio viduryje atsakė grėsmingu šūviu į artimąjį virpstą. Po pirmojo kėlinio – 0:0.

Iškart po pertraukos, 47 min. „Žalgiris“ išsiveržė į priekį: aktyvusis M. Oyewusi privertė oponentus suklysti aikštės viduryje ir, nurūkęs į priekį, šaltakraujiškai pasiuntė kamuolį į vartų tinklą – 1:0.

Netikėtai atsilikę „Galatasaray“ futbolininkai didino spaudimą ir pasiekė savo, kai 75 min. galva pasižymėjo gynėjas Abdulkerimas Bardakci – 1:1.

78 min. Edvinas Gertmonas atrėmė pirmą išpuolį, bet Halilas Dervišoglu pakartotiniu akrobatiniu veiksmu persvėrė rezultatą – 1:2.

Žalgiriečiai neatlyžo ir 90+2 min. atstatė pusiausvyrą, kai technišką smūgį vienu lietimu puikiai išpildė Donatas Kazlauskas. Tiesa, tai ir buvo paskutinis jo epizodas, nes nusimetęs marškinėlius jis kvailai užsidirbo antrą geltoną kortelę, kuri automatiškai virto išvarymu.

Rezultatas

„Žalgiris“ 2 – 2 „Galatasaray“
47' [1 – 0] Mathias Oyewusi
75' [1 – 1] Abdulkerimas Bardakci
78' [1 – 2] Halilas Dervišoglu
90+2' [2 – 2] Donatas Kazlauskas


„Galatasaray“ vienintelis Turkijos klubas, kuris yra triumfavęs Europos lygio turnyre, kai 2000-aisiais metais UEFA Taurės finale nukovė Londono „Arsenal“. Tais pačiais metais turkai laimėjo ir Supertaurę, kai nugalėjo karališkajį Madrido „Real“.

Primename, kad Vladimiro Čeburino auklėtiniai pirmame kvalifikacijos etape bendru rezultatu 2:1 (0:0) eliminavo Šiaurės Makedonijos čempionę „Strugą“.

Kitų antradienio rungtynių rezultatai:

Helsinkio HJK 1 – 0 „Molde“

Zagrebo „Dinamo“ 4 – 0 „Astana“

„Dnipro-1“ 1 – 3 Atėnų „Panathinaikos“

Ženevos „Servette“ 1 – 1 „Genk“

Mostaro „Zrinski“ 0 – 1 Bratislavos „Slovan“

Koupavoguro „Breidablik“ 0 – 2 „Kobenhavn“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)