Tiek E. Stankevičius, tiek LFF prezidentas Tomas Danilevičius praėjusį mėnesį rinktinės demonstruotus rezultatus vadino netenkinančiais.

Vis dėlto pastarasis antradienį kartu su visu vykdomuoju komitetu balsavo už tai, kad V. Ivanauskas dar bent metus tęstų darbus nacionalinėje komandoje.

Kitą dieną po posėdžio surengtoje spaudos konferencijoje T. Danilevičius teigė, jog 55-erių kaunietis per tris mėnesius apsiprato pareigose ir ragino nesureikšminti jo darbo pradžioje kilusio skandalo, kuomet Modestas Vorobjovas viešai sukritikavo V. Ivanausko darbo metodus ir trenkė rinktinės durimis.

„Ne žaidėjai renkasi trenerį, o federacija. Manau, paskutinėje rinktinės stovykloje jau matėme gerą atmosferą, trenerių ir žaidėjų kolektyvai susiklijavo. Futbole nėra nepakeičiamų, yra tik nepakeisti. Negalima atsižvelgti į vieno žaidėjo norus, reikia galvoti plačiau. Treneris turės visas galias rinktis tiek savo štabą, tiek žaidėjus. Norisi priminti, kad atstovauti rinktinei yra garbė. Rinktinėje žaidžiama ne už trenerį ar federaciją, bet už Lietuvą“, – trečiadienį dėstė T. Danilevičius.

Tuo metu balso teisės vykdomajame komitete neturintis E. Stankevičius sakė artimiausią rinktinės ateitį įsivaizdavęs kiek kitaip.

„Atsimenu, ką kalbėjome anksčiau – taip, rezultatas netenkino, ir kiti niuansai. Bet vykdomasis komitetas vieningai palaikė V. Ivanausko kandidatūrą. Mano siūloma mintis buvo ieškoti užsieniečio, bet priimtas kitoks sprendimas. Ir šiaip rinkoje nelabai buvo kitų variantų. Užsienio specialisto paieška užtruktų, konkrečių variantų šiai dienai nebuvo“, – kalbėjo LFF generalinis sekretorius.

Paklaustas, ar toks jo požiūris nekliudys ateityje bendrauti su V. Ivanausku, jis purtė galvą.

„Nemanau, kodėl turėtų“, – sakė E. Stankevičius.

Jis taip pat tikino, jog rugpjūtį prie nacionalinės ekipos vairo stojęs V. Ivanauskas ilgainiui pats pasistengė nugludinti aštrius kampus.

„Pirmoje stovykloje rugsėjį, kai treneris dėl koronaviruso negalėjo tiesiogiai įsijungti į darbą, buvo chaoso, sumaišties. Bet treneris priėmė kritiką ir pastabas, kad neturėtų taip emocionaliai bendrauti nei su žiniasklaida, nei su žaidėjais. Vyksta normalus, adekvatus bendravimas“, – pažymėjo vienas LFF vadovų.

Ateinančio sezono tikslus rinktinei žadama iškelti po to, kai kitą savaitę bus ištraukti UEFA Tautų lygos burtai. Lietuviai toliau varžysis trečiame pagal pajėgumą C divizione.

Po didžiųjų metų švenčių į Lietuvą turėtų atvykti ir naujuoju LFF techniniu direktoriumi patvirtintas vokietis Reinholdas Breu, šiuo metu dar dirbantis Vienos „Austria“ klubo trenerių štabe.

Pasak E. Stankevičiaus, 51-erių specialistas turėtų pasirašyti trejų metų trukmės sutartį ir nuolat gyventi Lietuvoje. Jis esą planuoja ir mokytis lietuvių kalbos.

Reinholdas Breu (Foto: fk-austria.at)

R. Breu pakeis belgą Patricką De Wilde, kuris po dvejų metų darbo Lietuvoje išvyko į Maroką, kur užims analogiškas pareigas.

Su belgu atsisveikinta anksčiau nei baigė galioti jo sutartis ne tik dėl marokiečių kvietimo, bet ir dėl nesutarimų su vietos treneriais, įskaitant ir tą patį V. Ivanauską.

„Deja, tarp P. De Wilde ir rinktinės vyr. trenerio nebuvo bendros kalbos. Jau Valdas Urbonas (V. Ivanausko pirmtakas pareigose – Delfi) iki galo nesuprato, už ką atsakingas P. De Wilde, jautėsi šiokia tokia konfrontacija, baimė, kad vieną dieną Patrickas gali pakeisti vyr. trenerį. Po to vyrai pamatė, kad galima sugyventi, kad niekas iš tiesų nesikėsina vienas į kito vietą.

Tikimės, kad V. Ivanauskas su R. Breu sutars geriau – jie vienas kitą prisimina dar nuo žaidimo Austrijoje laikų, jaučia vienas kitam pagarbą“, – komentavo E. Stankevičius.

(iš kairės) Edgaras Stankevičius, Patrickas De Wilde, Tomas Danilevičius

R. Breu prieš tai dešimt metų dirbo Liuksemburgo futbolo federacijoje – šios šalies rinktinė per tą laiką FIFA reitinge pakilo nuo 128-o ant 93-io laiptelio.

Primename, kad vadovaujant V. Ivanauskui Lietuvos ekipa praėjusį rudenį pasaulio čempionato atrankos varžybose iškovojo vienintelę pergalę prieš Bulgariją ir patyrė penkias nesėkmes bendru įvarčių santykiu 4:16. Metus lietuviai užbaigė nuviliančiomis lygiosiomis kontroliniame susitikime su Kuveitu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)