Nugalėtojos buvo priverstos vytis varžoves, kurios pirmavo nuo 24-os min.

Bet jau po keturių minučių Rimantė Jonušaitė tiksliu smūgiu išlygino, o jau per pridėtą antro kėlinio laiką – ir persvėrė rezultatą.

Lietuvės turi 7 taškus ir grupėje užima trečią vietą, tuo metu Kipro futbolininkės po penkių turų toliau lieka be taškų.

Atrankos varžybas rinktinė baigs ateinantį antradienį Druskininkuose, kur priims Sakartvelą. Dvikova prasidės 20 valandą, įėjimas į ją – nemokamas.

Kitame susitikime Sakartvelas 0:2 nusileido Baltarusijai ir lieka su 7 taškais. Tik pergalės antradienį atveju lietuvės pakiltų į antrą vietą grupėje, nes šiuo metu geresnį įvarčių santykį turi kartvelės, o pirmasis komandų susitikimas baigėsi lygiosiomis.

2025-ųjų Europos moterų čempionato atranka

Kipras – Lietuva 1:2 (1:1)

Ethnikos Achnas stadionas, teisėja – Jelena Jermolajeva (Latvija);

Įvarčiai: 24 min. Anna Matsoukari (Kipras); 28 min. ir 90+5 min. Rimantė Jonušaitė (Lietuva).

Įspėtos: 14 min. Christina Kyriakidi, 90+1 min. Eirini Michail (Kipras).

Lietuvos rinktinės startinė sudėtis: Meda Šeškutė, Algimantė Mikutaitė (67 min. Laura Kubiliūtė), Tereza Romanovskaja, Ugnė Lazdauskaitė (77 min. Emilija Giržutaitė), Erika Šupelytė (46 min. Marija Galkina), Rimantė Jonušaitė. Simona Petravičienė (77 min. Paulina Sarkanaitė), Vestina Neverdauskaitė, Milda Liužinaitė, Liucija Vaitukaitytė, Loreta Rogačiova.

Atsargoje: Aušrinė Bikutė, Greta Valikonienė, Austė Bernotaitė, Augustė Andrijevskytė, Lolita Žižytė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją