Dvikova Podgoricoje po savaitės – lapkričio 16-ą dieną. Rinktinės gretose, lyginant su praėjusio lango sudėtimi, yra vos vienas pakeitimas.

„Tas periodas tarp ciklų – labai trumpas. Jau savaitė po rungtynių (su vengrais) reikėjo ruošti rinktinės sąrašą lapkričio dvikovoms. Tas paskutinis ciklas buvo vienas sėkmingiausių (surinti 4 taškai).

Nebuvo logikos kardinaliems keitimams. Aišku, vėliau atsirado klausimų dėl žaidėjų būklės. Turėdami progą į sąrašą įtraukėme A. Dolžnikovą. Jis, mano manymu, išsiskyrė A lygoje savo kūryba, greičiu, produktyvumu. Manau, jis vertas šios galimybės“, – teigė E. Jankauskas.

Per paskutinį mėnesį dėl karo Izraelyje žaidybinės praktikos neturėjo vartininkas Emilijus Zubas, atstovaujantis Tel Avivo „Hapoel“ klubui.

„Dėl visiems žinomų priežasčių E. Zubas nežaidė, situacija tokia nematyta. Bet jis treniravosi su „Panevėžio“ klubu. Už tai jam reikia padėkoti, kad suteikė žaidėjui tokią galimybę.

Aišku, jis neturėjo galimybės žaisti oficialiose rungtynėse, tačiau palaikė sportinę formą“, – tvirtino rinktinės vairininkas.

Kalbėdamas apie artimiausius varžovus, strategas prisiminė akistatą rugsėjį Kaune, kai nacionalinė komanda turėjo galimybę laimėti ir sužaidė rezultatyviomis lygiosiomis 2:2.

„Kažkuriuo momentu tose rungtynėse galvojome apie pergalę, pirmavome 1:0. Tai vyriausia komanda grupės atrankoje. Vadinasi, patyrusi ekipa, tą įrodė pelnydama du įvarčius. Manau, tose rungtynėse sužaidėme gana galingai, pagal kamuolio kontrolę mes pirmavome.

Ta dvikovos pabaiga parodė, kad viskas futbole įmanoma kovojant iki galo. Kalbant apie paskutinį ciklą, tai be visų banalybių apie kovojimą, pridėčiau malonumą. Malonumas žaisti, perimti kamuolį, laimėti oro dvikovą, išeiti į greitą ataką. Manau, tą suprato tribūnos ir jautėme jų padėką po rungtynių“, – kalbėjo E. Jankauskas.

Pergalė prieš varžovus Podgoricoje leistų nacionalinei komandai turnyro lentelėje užimti 3-ią vietą. Kita vertus, Lietuva jau rami dėl 4-os pozicijos G grupėje.

„Tą spaudimą galime ir patys susikurti. Turime savo tikslus, kurie apima artimiausias rungtynes. Dabar skaičiuoti tas galimybes pakilti nėra prasmės. Mums svarbiausia išlaikyti savo žaidimo braižą, susitarimus aikštėje.

Darome gilesnes analizes, matome, kad ne viskas buvo idealu aikštėje, yra daug komponentų, kuriuose turime progresuoti.

Kalba eina apie išsidėstymą tam tikruose momentuose, komunikaciją tarp grandžių, tam tikrų pozicijų uždengimą, kuriose mus baudžia. Džiaugiamės gerais momentais, bendru rezultatu ir tuo fonu, bet neužmirštame dalykų, kuriuose turime gerinti žaidimą“, – teigė E. Jankauskas.

Po dvikovos su Juodkalnija Lietuvos lauks kontrolinės rungtynės su Kipru. Anot stratego, čia rinktinė neeksperimentuos ir sieks maksimalaus rezultato.

„Šis mačas su Kipru lygiai taip pat svarbus Tai nėra eksperimentų laukas. Mūsų tikslas – laimėti“, – pabrėžė E. Jankauskas.


Standings provided by Sofascore


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją