Jau rungtynių pradžioje nukentėjo ne vietoje ir ne laiku pasitaikęs arbitro asistentas iš Meksikos Christianas Espinosa.

Dviem futbolininkams kovojant dėl kamuolio greta šoninės linijos, kanadietis Kamalis Milleris mėgino išmušti jį varžovui iš po kojų ir pataikė čia pat buvusiam teisėjui į veidą.

Smūgio būta tokio stipraus, kad kraujais pasruvęs arbitras sukniubo ant vejos, jam keliolika minučių buvo teikiama medicininė pagalba, kol galiausiai vietą greta šoninės linijos užėmė rezervinis teisėjas.

Dvikova buvo pratęsta, o svarbiausi įvykiai laukė jos pabaigoje.


88-ą min. amerikiečius į priekį išvedė Brandonas Vazquezas, bet jau per kompensuotą antro kėlinio laiką grumtynes į pratęsimą nukėlė 11 m baudinį realizavęs Stevenas Vitoria.

109-ą min. po Jacobo Shaffelburgo tikslaus smūgio laikinai pradžiugę buvo jau kanadiečiai, vis dėlto juos apramino po 5 min. kritęs Scotto Kennedy įvartis į savuosius vartus.

Nugalėtojai paaiškėjo po baudinių serijos, kurioje svarbiausią vaidmenį atliko du šūvius atrėmęs JAV rinktinės vartininkas Mattas Turneris.

Lietuvos pasą turintis 29-erių Londono „Arsenal“ (Anglija) klubo atstovas po lemtingo epizodo nusivilko aprangą ir demonstravo užrašą ant apatinių marškinėlių – „Ilsėkis ramybėje, Malia“.

Vėliau pats futbolininkas paaiškino atidavęs pagarbą praėjusį mėnesį kovą su vėžiu pralaimėjusiai tautietei Malia Jusczyk – anksčiau ilgus metus vartų sargo atstovauto „New England Revolution“ klubo gerbėjai tebuvo 14 metų.


Primename, kad žydų kilmės M. Turnerio prosenelė į Šiaurės Ameriką emigravo iš Lietuvos. Lietuvos pilietybė jam buvo suteikta 2020-aisiais metais. Futbolininkas yra minėjęs, kad Europos Sąjungos šalies pasas jam pravertė persikrausčius rungtyniauti į Senąjį žemyną.

Titulą ginantys pirmenybių šeimininkai trečiadienį pusfinalyje susitiks su Panama.

Kitą porą sudarys vicečempionė Meksika ir Jamaika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją