L. Messi po 2018 metų pasaulio čempionato atrankos rungtynių su Čile (1:0), įžeidė linijos teisėją brazilą Emersoną Augusto de Carvalho ir demonstratyviai atsisakė jam paspausti ranką. Nors teisėjų brigada skundo dėl incidento nepateikė, įvykiu susidomėjo Tarptautinė futbolo federacija (FIFA). FIFA, remdamasi vaizdo medžiaga, diskvalifikavo L. Messį ketverioms rungtynėms ir skyrė 10 tūkst. Šveicarijos frankų (9350 eurų) baudą.

Messi refusing to shake the hand of the 3rd referee after the match against Chile. pic.twitter.com/1qSSbvacUg
— MESSI HDR 6-1 🤙🏾 (@messihdr) March 28, 2017

„Mano žodžiai nebuvo skirti teisėjo asistentui. Aš juos ištariau į orą“, - situaciją leidiniui „La Nación“ komentavo pats L. Messi.

Tiesa, pagal vaizdo medžiagą atrodo, kad futbolininkas savo žodžius skyrė būtent teisėjui E. A. de Carvalho.

„Teisėjo asistentas brazilas puikiai suprato, ką aš pasakiau. Mes draugiškai pakalbėjome ir aš jo visiškai neįžeidinėjau“, - sakė L. Messi.

Žiniasklaida spėja, kad diskvalifikacija tai yra FIFA kerštas L. Messi už tai, kad jis nedalyvavo geriausio pasaulio futbolininko apdovanojimo šventėje Ciuriche (Šveicarija) 2017 metų sausio 10-ą dieną.

Trečiadienį (kovo 29-ą dieną) Argentinos rinktinė be savo lyderio L. Messi atrankos susitikime su Bolivija išvykoje atrodė bejėgiškai ir patyrė pralaimėjimą 0:2 (0:1). Bolivijos komandai įvarčius pelnė Juanas Arce 31-ą (po vartininko argentiniečių Sergio Romero iš „Manchester United“ klubo klaidos) ir Marcelo Martinsas Moreno 52-ą min.

Tiesa, reikia pripažinti, kad Bolivija namų rungtynes visada žaidžia aukštikalnėse esančiame savo stadione, kur būna sunku visiems varžovams. La Pazo miesto stadionas yra 3600 metrų virš jūros lygio aukštyje, o pastarąjį kartą Argentina čia laimėjo tik 2005 metais.

Argentiniečiai, kurie sukūrė keletą pavojingų progų, bet nesugebėjo jų išnaudoti, patyrė ketvirtą pralaimėjimą atrankoje ir su 22 taškais užima tik penktą vietą. Bolivijai tai buvo tik trečia pergalė ir ji yra priešpaskutinė – devinta (10 tšk.).

Argentinai atrankoje dar liko rungtynės su Urugvajumi (išvykoje, rugpjūčio 31 d.), su Venesuela (namuose, rugsėjo 5 d.), su Peru (namuose, spalio 5 d.) ir su Ekvadoru (išvykoje, spalio 10 d.). L. Messi galės saviškiams padėti tik dvikovoje su Ekvadoru. Argentina pastarąjį kartą nedalyvavo tik 1970 metų pasaulio čempionate Meksikoje.

Pietų Amerikos atrankos grupėje tiesiogiai į pasaulio čempionatą patenka keturios geriausios komandos. Penktoje vietoje likusi rinktinė dėl kelialapio žais atkrintamas rungtynes su Okeanijos regiono atstovais.

Jei, atrankos turnyras baigtųsi šiandien, Argentina dėl vietos planetos pirmenybių finalo etape turėtų kovoti su Naujosios Zelandijos ir/ar Taičio/Papua Naujosios Gvinėjos/Solomonų salų poros nugalėtojais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)