37-erių C. Fabregas savo karjerą kaip žaidėjas 2023 m. baigė būtent šioje ekipoje. Iškart po to jis ten įsidarbino kaip trenerio asistentas, o 2024-2025 m. sezone bus pagrindinis komandos vadovas.

„Labai džiaugiuosi, kad šį sezoną pradėsiu vyr. trenerio kėdėje. Esu labai dėkingas savininkams ir vadovybei, kad patikėjo man šią labai svarbią poziciją.

Mano, klubo vadovybės ir žaidėjų ambicijos visiškai sutampa, tad tikiu, kad mums tai tik pradžia. Mūsų laukia sunkus ir itin svarbus sezonas, tačiau aš, kartu su visu trenerių štabu, esame pasiruošę šiam iššūkiui“, – ryžtingai teigė C. Fabregas.

Buvęs Ispanijos rinktinės futbolininkas su „Como“ klubu pasirašė 4 metų sutartį. Prieš tai komandai vadovavo iš Velso kilęs taktikas Osianas Robertsas, kuris šią vasarą tapo klubo sporto direktoriumi.

Rugpjūčio 19 dieną, pirmose „Serie A“ rungtynėse po sugrįžimo „Como“ susikaus su 36 kartus čempionu tapusiu Turino „Juventus“ klubu.

Per savo 20 metų trukusią profesionalią futbolininko karjerą C. Fabregas atstovavo Londono „Arsenal“, „Chelsea“, „Barcelona“ ir „Monaco“ klubams. Per 739 klubiniame futbole sužaistas rungtynes jis pelnė 125 įvarčius ir atliko 215 rezultatyvių perdavimų.

Su Ispanijos rinktine saugas dukart tapo Europos čempionu ir 2010 m. triumfavo pasaulio pirmenybėse. Per 110 rungtynių nacionalinėje komandoje jis mušė 10 įvarčių.