Jose vietos klubas „Panevėžys“ jau per pirmą pusvalandį praktiškai buvo išmestas už turnyro borto, nes nesužaidus nė jo jau atsiliko 0:3. Galiausiai pajėgiausia Lenkijos komanda Balstogės „Jagiellonia“ pridėjo dar vieną tikslų smūgį ir į Palenkės vaivadiją, kur po savaitės numatytas atsakomasis mačas, išsivežė itin solidžią keturių įvarčių persvarą.

Turint omenyje, kad panevėžiečiai bent jau vietiniame fronte šį sezoną nedemonstruoja čempioniško žaidimo ir visiškai nelauktai žengia pačioje paskutinėje A lygos vietoje, o Balstogės miesto stadione, kuriame kitą trečiadienį nuo 21 val. 30 min. ir vyks atsakomoji akistata, planuojama, kad susirinks bent keliolika tūkstančių šeimininkų fanų (jų ten telpa net 22 432), Lietuvos atstovų misija yra beveik neįmanoma.

„Panevėžio“ futbolininkai, atmetus sau įprastą aplinką, veją ir vaizdą, šeimininkais nelabai galėjo jaustis ir per pirmąjį mūšį, nes iš į tribūnas sugužėjusių 3850 žiūrovų daugiau nei pusė skandavo vardą „Jaga“, kas yra „Jagiellonios“ pavadinimo trumpinys. Tuo metu, kaip pastebėjo patys svečiai, panevėžiečiai organizuoto palaikymo taip ir neturėjo.

Lenkų sirgalių, į miestą prie Nevėžio atvažiavusių automobiliais, mikroautobusais ir autobusais, susikaupė virš 2 tūkstančių. Tačiau jie, nors dauguma pakeliui į rungtynes ir vartojo alkoholį, tiek mieste, tiek ir stadiono prieigose elgėsi pakankamai ramiai ir didelių eibių neprikrėtė.